News Mehedinti

Seriale pentru serile de noiembrie petrecute în casă

Data: 9-11-2020

 

La fel cum frunzele își schimbă culoarea toamna și obiceiurile noastre în ceea ce privește petrecerea timpului liber trec printr-o schimbare. Pentru că zilele sunt mai scurte decât nopțile, tindem să ne retragem mai rapid în colțul nostru confortabil, unde vântul și frigul nu au acces. De acolo putem să urmărim serialele pe care le-am tot evitat în timpul verii, atunci când plimbările târzii erau mult mai tentante. Sunt multe variante din care poți alege, iar lista de mai jos te poate ajuta să le iei oarecum într-o ordine.

 

 

Unul dintre cele mai potrivite seriale de vizionat toamna este Gilmore Girls. Cele două personaje principale, Lorelai și fiica ei Rory, par să-și petreacă tot timpul sorbind cafea în pulovere pufoase, în timp ce se plimbă pe străzile micului oraș numit Stars Hollow. Chiar și atunci când nu este toamnă în Gilmore Girls... pare a fi toamnă. Frunzele își schimbă culorile, există întotdeauna o briză pe care parcă și tu, ca spectator, o simți, iar dovleceii abundă. Chiar dacă primul sezon a apărut tocmai în anul 2000, poți găsi toate sezoanele și pe Netflix. Ceea ce nu vei putea găsi, însă, este Stars Hollow – pentru că e fictiv.

 

În mod normal urmărești un serial întins în pat, poate cu laptopul pe brațe și cu o pernă așezată sub cap, care să îți permită să îți ațintești privirea cât mai unidirecțional. Există însă un serial care e posibil să te țină în picioare, din momentul în care îți asigură un companion pentru binge-watching: adrenalina. Este vorba despre Peaky Blinders, în centrul căreia o mică bandă conduce străzile Birmingham-ului în perioada de după Primul Război Mondial. Aceasta este condusă de Thomas Shelby, un personaj marcat de experiențele din război, care ia în mod constant decizii ferme și benefice pentru cei apropiați lui și pentru afacerile în care se implică. Coloana sonoră este alcătuită mai ales din piese ale unor artiști moderni, precum Arctic Monkeys, Nick Cave and The Bad Seeds, PJ Harvey, The Black Keys și Royal Blood.

 

Nu atât de nou și totuși nu atât de vechi, Narcos este o combinație de biografie, thriller și dramă și reușește să ofere o poveste convingătoare într-un singur sezon, chiar dacă totalul este de trei. Primele zece episoade modelează imaginea lui Pablo Escobar, în timp ce restul acțiunii se concentrează pe cei care au venit după el, ceea ce te face să-i simți oarecum absența în cele 50 de minute petrecute în fața ecranului. Drept dovadă a succesului acestei serii stau noi alternative de divertisment lansate ulterior. Există un joc de societate care poate fi găsit în biblioteci sau online și personajele interacționează de asemenea într-una din multitudinea de sloturi online care nu încetează să aducă noi caracteristici poveștilor cunoscute la nivel internațional.

 

Chiar dacă Twin Peaks are loc iarna, întregul montaj are o estetică tomnatică. Orașul Twin Peaks este situat în statul Washington și, pe parcursul întregului serial, există o aură oarecum tulbure și cețoasă. Inițial, totul se concentrează în jurul agentului FBI, Dale Cooper, care ajunge aici pentru a investiga uciderea liceenei Laura Palmer. Totul devine rapid un labirint unde această regină a balului se pierde în detalii, în timp ce Cooper bea cafea și încearcă să găsească diavolul în detalii. Și pentru că nu există dată în care să nu îți dorești încă un episod, acest serial vine cu un bonus: filmul Twin Peaks – Ultimele 7 zile din viața Laurei Palmer, regizat de același inconfundabil David Lynch.

 

Chiar și fără frunzele colorate și atmosfera tomnatică, nici un alt serial nu pune atât de mult accent pe imagini și culori, precum Breaking Bad. Nu conține niciun cadru fără noimă, iar fiecare scenă debordează un echilibru între starea de spirit, tensiune și vizual. Deși în mare parte acest serial este dramă și suspans, umorul nu lipsește din conversațiile purtate de Walter White și Jesse Pinkman. Dinamica dintre cei doi este dulce și amară, de fiecare dată în cantități disproporționale. Dacă ești în căutarea unei povești cu un anti-erou, care nu ar fi putut fi prezentată în imagini, sunete și senzații mai bine decât a fost deja, Breaking Bad te invită să apeși butonul play o dată, de două ori sau de n ori pe zi. Și dacă preferi să joci altfel, îți poți comanda jocul de societate cu nume omonim, care te teleportează în acțiunea din serial și presupune interpretarea rolului unuia dintre personajele influente în sezoanele la activ.

 

Chiar dacă luna noiembrie are numai 30 de zile și 4 week-end-uri, nopțile deja mai lungi pot deveni albe, atunci când poveștile de pe ecrane nu suportă amânare. Alege un serial și după, știi deja ce se va întâmpla; nu îl mai poți lăsa.

 

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus