News Mehedinti

Simți că viața ta are nevoie de o schimbare? Începe cu locuința!

Data: 18-6-2021

Probabil există perioade în care te simți plictisit, ancorat în zona de confort și dorești să schimbi ceva, dar nu știi de unde să începi. Un prim pas bun ar fi să îți redecorezi locuința. Schimbarea anumitor aspecte din casa ta îi vor conferi acesteia o imagine mai fresh, care cu siguranță îți va schimba starea de spirit.

Când ajungi acasă după o zi grea de muncă, cu siguranță vrei să te afli într-o oază nouă de liniște, altfel față de ce a fost până acum: să fii acasă, dar totuși să te simți că ești într-un loc nou. 

Iată câteva idei care pot să te ajute în reamenajarea locuinței și, implicit, în producerea unei schimbări în viața ta:

În cazul în care ai bucătăria mică și te simți înghesuit în ea, așază rafturi deschise pe perete. Acestea se potrivesc cel mai bine în dormitoare, dar sunt potrivite și pentru o astfel de încăpere. Rafturile deschise pot crea impresia de spațiu, făcând bucătăria să pară optic mai mare. Este un truc des folosit de experții în amenajări interioare, pentru a eficientiza dimensiunile disponibile într-o anumită încăpere. 

În ultimul timp, locuințele de tip open space sunt la tot mai mare căutare. Multe familii își doresc ca bucătăria, sufrageria și sala de mese să fie unul și același spațiu. De ce? Pentru că acest aspect face ca locuința să fie mai atrăgătoare, mai deschisă și mai aerisită. 

Acest spațiu poate primi orice întrebuințare îți dorești, în funcție de propriile nevoie: poate să fie o cameră de recreere și, dacă ți se face foame, ai frigiderul la doi pași. Poate să fie home-office-ul tău sau o cameră de familie. În plus, dacă ai copii, îi poți supraveghea mult mai ușor în timp ce gătești sau faci curat. 

Prezentul este epoca tehnologiei, unde totul este posibil. Era vitezei nu se referă doar la ultimele generații de telefoane, laptopuri sau ceasuri, ci și la casele smart. 

Locuințele inteligente sunt dotate cu acele dispozitive sau sisteme care pot fi controlate independent sau cu telecomandă. În această categorie se enumeră luminile, televizoarele, termostatul, încuietorile sau sistemele de securitate. Dacă dorești să te simți mai comod și mai în siguranță în casa ta, atunci optează pentru accesoriile smart home de la Lerato, pentru a aduce o schimbare modernă locuinței tale.  

Când vine vorba de lucrurile mici dintr-o locuință, se face referire la obiecte decorative, cum ar fi tablouri, statui sau plante. Majoritatea oamenilor tind să uite de importanța celor din urmă în casă, pentru că se concentrează mai mult pe mobilier. 

Plantele au un rol benefic pentru sănătatea umană. Din punctul de vedere al psihicului uman, florile emană frumusețe, armonie și conferă un mediu mai liniștit. Plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen, așa că aerul din încăpere este automat mult mai curat.

Desigur, există multe metode prin care poți face mici modificări în viața ta, dar aspectul unei locuințe noi este un pas măreț către această schimbare în bine. Orice direcție ai alege, cu siguranță va fi benefică pentru starea ta de spirit!  

Sursă foto: Freepik.com.Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus