News Mehedinti

Te bate gândul să te muți la București? Există câteva aspecte pe care trebuie să le știi despre Micul Paris!

Data: 2-8-2021

Majoritatea oamenilor care locuiesc în sate sau în orașe mai mici, ar dori să se mute într-un oraș mai mare, pentru că există numeroase oportunități. În România, orașul perfect nu există, dar sunt unele care se clasează în top 5. Pe primul loc, fără discuții, se află capitala. 

Pentru unii, București este foarte tentant, iar pentru alții reprezintă o mică temere. Oraș mare, mulți oameni, dar cu siguranță un oraș care îți asigură viitorul. Dacă te-ai născut într-un oraș mic și te-ai gândit să-ți construiești un viitor în Micul Paris, atunci iată câteva aspecte pe care trebuie să le știi despre București. 

Ce trebuie să știi înainte să te muți la București?

1. Aglomerația este o problemă

Trebuie să știi că în primele zile în București, cel mai probabil, te vei simți ca un turist: sufocat din cauza aglomerației. În trafic, pe stradă și la metrou găsești mereu o mare de oameni, nu există șansa să te simți singur când ieși din casă. 

Trebuie să fii atent mereu pe unde mergi, să ai maximă grijă la semafoare, fie că ești pieton sau șofer. Chit că tu respecți regulile de circulație, poate alții nu le respectă și inevitabil vei fi implicat într-un accident sau într-o altercație. Aglomerația infernală în București nu este un mit, așa că trebuie să fii mereu cu ochii în patru. 

2. Vei ajunge să prețuiești valoarea banului

Dacă până acum ai trăit liniștit într-un orășel mic din Mehedinți, atunci află că odată ce ajungi în București, trebuie să fii chibzuit cu banii. Capitala este scumpă, așa că va trebui să te uiți la fiecare leu dacă vrei să ai un trai cât de cât decent. De aceea, trebuie să cauți un loc de muncă deja de dinainte să pleci, să ai măcar stabilitatea jobului. Dar dacă se întâmplă să nu găsești un loc de muncă până te decizi să pleci, atunci există câteva variante de joburi rapide pentru care poți opta:

* Ospătar sau chelner. - să știi că ospatarii câștigă mai mult decât ai crede. Pe lângă salariul fix, ai posibilitatea să strângi bani doar din bacșișurile pe care ți le dau clienții, dacă știi să te porți frumos cu ei;

* Model videochat - industria videochatului este cât se poate de legală și funcționează cu acte în regulă. Este cea mai rapidă și sigură cale de a face bani într-un timp foarte scurt și este un job unde ești primit cu mare drag. Gloria-agency.ro face angajări în videochat în București, așa că nu rata ocazia către un trai mai bun în capitală;  

* Asistent manager în Mall - centrele comerciale recrutează destul de des, deci este imposibil să nu te califici pe un post de casier sau asistent manager, atunci când te muți într-un oraș nou.

3. O să ajungi să iubești orașul

În ciuda faptului că la început va fi mai greu de trăit în București, până te obișnuiești și te acomodezi 100%, o să vezi că vei ajunge să iubești orașul. Capitala este un loc plin de istorie, arhitectură și viață. Ai o sumedenie de locuri unde să ieși, de la cafenele, locuri de distracție, până la parcuri. București este un oraș fascinant și fii sigur că o să ai un viitor stabil odată ce te adaptezi. 

Există un șir lung de aspecte care pot caracteriza Micul Paris, dar cel mai important lucru este să fii extrem de documentat când alegi să te muți la București, ca să ai siguranța că te vei descurca la început. 

Sursa foto: Unsplash.com
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus