News Mehedinti

TOP 4 lucruri inedite de făcut în Madeira, Portugalia

Data: 7-7-2022

Căutați o destinație de vacanță uimitoare, cu plaje însorite, păduri luxuriante și o climă tropicală de care să te bucuri indiferent de anotimp? Ei bine, puteți deja să vă pregătiți bagajul pentru o vacanță de vis în Madeira de la Karpaten.ro. Cunoscută drept „Hawaii-ul Europei”, această insulă vulcanică din arhipelagul portughez oferă o experiență deosebită și accesibilă turiștilor din toată lumea. 

Iată câteva idei despre ce poți face în vacanța ta în Madeira:

1. Drumeție la Pico Ruivo

Sunteți pregătiți pentru o adevărată provocare în vacanța în Madeira de anul acesta? Ei bine, dacă aveți echipamentul potrivit, iar condițiile meteo sunt favorabile, puteți ajunge pe jos la cel mai înalt vârf din Madeira (1.862 m). Traseul pentru drumeții începe la Pico do Arieiro și durează aproximativ șase ore. Deși există drumuri mai rapide și mai puțin solicitante către vârf (cum ar fi de la Achada do Teixeira), din această călătorie veți rămâne cu cele mai frumoase peisaje pe care insula le poate oferi.  Peisajele montane stâncoase vă vor încânta cu o multitudine de culori, și cel mai probabil veți dori să vă opriți pe drum pentru a fotografia vegetația luxuriantă, sau zborul maiestuos al păsărilor peste cele mai înalte culmi.

2. Telecabine & Cabo Girão Skywalk

Dacă nu sunteți un entuziasmat al drumețiilor, nu vă faceți problemele - telecabinele sunt un mijloc de transport foarte popular în Madeira. Puteți să vă urcați într-o telecabină care pornește de la baza orașului vechi Funchal, iar în 20 de minute veți ajunge pe Monte, la 560 de metri înălțime! Totodată, puteți lua telecabina de la Cabo Girão - a doua cea mai înaltă stâncă din lume și cea mai înaltă din Europa. Acolo a fost instalat un „skywalk”  (o platformă de sticlă transparentă) prin care poți vedea oceanul de dedesubt, precum și plajele cu nisip de la baza insulei. Accesul la Cabo Girão Skywalk este gratuit, iar după aceea te poți relaxa și bucura de peisaj la cafeneaua din apropiere.

3. Grădina botanică Monte Palace

Primul lucru pe care îl veți vedea după ce veți ieși din terminalul telecabinei este intrarea la Gradina Botanica din nordul orașului Funchal. Aceasta este amplasată pe versanții terasei din jurul fostului hotel Monte Palace, care a fost construit în stil renascentist la începutul secolului al XX-lea. Flora bogată a grădinilor cuprinde de la plante medicinale, cactusi și azalee europene, până la păduri de dafin local și cicade din Africa de Sud. Aceste grădini impresionante sunt o destinație favorită pentru turiștii care vor să facă fotografii și să se relaxeze în natură. De asemenea, vă puteți opri să admirați grădina japoneză, care are o pagodă și un iaz cu pești koi.

4. Casele tradiționale din Santana

Înainte ca insula Madeira să fie revendicată de marinarii portughezi la începutul secolului al XV-lea, se presupune că aceasta a fost nelocuită la acea vreme (deși există dovezi că vikingii ar fi vizitat-o cu câteva secole mai devreme). Santana este un orășel de pe coasta de nord a insulei în care veți găsi case tradiționale construite în formă de triunghi cu acoperișuri din paie, precum și alte elemente de cultură locală și pitorescă. Unele clădiri pot fi chiar vizitate de turiști, precum biroul de turism, dar și o mică florărie. Nu rata nici biserica din Santana, un monument istoric care impresionează turiștii cu stilul baroc inconfundabil. 

Așadar, Madeira este o destinație inedită, care îmbină peisajele naturale spectaculoase cu tradițiile și elementele culturale locale. Sunteți pregătiți pentru vacanța voastră de vis?

Sursă foto: unsplash.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus