News Mehedinti

Un stil clasic nu trebuie să fie și unul monoton - Vezi aici cum poți transforma banalul costum pentru a da o nota fresh stilului tău clasic

Data: 27-6-2022

Cea mai versatilă varianta a unui costum este reprezentată de stilul casual. Combinația de modele, tipare și culori în care le poți asorta, dar și modul de a asorta accesoriile și încălțămintea, sunt limitate doar de creativitatea ta. Dacă îți dorești să fii mereu elegant pentru că așa simți că ți se potrivește, însă nu vrei să devii plictisitor cu veșnicul costum clasic, te poți inspira din propunerile de mai jos.

Trebuie să te ghidezi doar după niște reguli simple și o anumită ordine în crearea lookului. Dacă acestea îți sunt clare este mult mai ușor să fii creativ și să alegi elementele care se potrivesc atât situației cât și stilului tău.Amprenta personală se va reflecta tocmai în modul în care decizi să îmbini toate aceste elemente având o bază stabilă pe care să lucrezi.

Iată cum să transformi un costum banal într-o ținută personalizată și autentică

Începe cu alegerea elementului central al ținutei!

Pentru a simplifica lucrurile, când îți alegi stilul casual de costum, ia în calcul sezonul, unde îl vei purta și încăltamintea. Vei rămâne surprins de multitudinea de variante și combinații pe care nu le-ai luat până acum în considerare. Dacă alegi un costumul ca element vedetă a ținutei, păstrează restul elementelor pe un stil cât mai simplu. În felul acesta, nu ai cum să dai greș. Pentru un plus de inspirație, aici găsești costume bărbătești care se pliază unei game largi de situații. Intra pe gama.ro pentru a gasi modelele potrivite.

Dacă alegi ca element central accesoriile sau încălțămintea, atunci vei merge pe un costum simplu de aceeași culoare.

Fii atent la paleta de culori!

Culorile alese sunt din nou un element important de care e bine să ții cont. Culorile trebuie alese după același principiu, al elementului central. La fel, poți să mizezi pe accesorii sau încălțăminte cu culori vibrante care să scoată ținuta din anonimat și să îi confere o notă de sofisticare. Ideea este să nu aglomerezi ținuta cu două elemente care ies în evidență, limitează-te la o paletă de culori complementară culorii vedetă alese.

Daca costumul este o culoare discretă,pastel sau de o culoare neutră, ca bej, alb, gri sau maron poți opta pentru o culoare puternică a cămășii, tricoului sau maletei, sau pentru o variantă a acestora cu model. Accesoriile și încălțămintea ramân simple în acest caz.

Invers, daca avem un costum cu o culoare puternică sau cu carouri, dungi , tipare , ce e indicat să alegi pentru restul ținutei sunt culori neutre, care completează discret lookul. În cazul în care alegi culori tari pentru accesoriile și încălțăminte, restul elementelor vor conține doar culori neutre.

Alege tipul de încălțăminte potrivit!

La încălțăminte variantele sunt limitate la pantofi casual, mocasini, sneakerși, sandale și ghete. Acestea se aleg în funcție de anotimp și de materialul costumului. Pentru un costum cu materiale mai lejere, de vară, o pereche de sandale sau mocasini este alegerea potrivită. Când ne punem amprenta personală în felul în care combinăm încălțămintea, trebuie avute în vedere anumite reguli de construcție. Ne putem juca cu o încălțăminte casual la un costum mai prețios doar dacă evenimentul la care participăm nu are un cod vestimentar impus.

Costumul  este emblema unui bărbat care se respectă iar dacă stilul tău este unul clasic ar fi păcat  să nu înveți să îl adaptezi într-un mod creativ situației. Poți da o notă fresh stilul tău respectând aceste recomandări și poate îi influențezi pozitiv și pe alții să fie mai atenți la cum se prezintă vestimentar în societate.

Sursa : pixabay.com


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus