News Mehedinti

Vrei să renunți la fumat? Află CUM poți face acest lucru cu ajutorul țigării electronice!

Data: 9-3-2021

Țigările electronice au devenit destul de populare în România în ultimii ani. Însă, puține persoane cunosc cu adevărat cum funcționează acest dispozitiv și care sunt beneficiile pe care le aduce, comparativ cu țigările tradiționale. Ele sunt folosite de mulți oameni care își doresc să renunțe la fumat, însă nu o pot face brusc. 

Citește în continuare pentru a afla ce este țigara electronică și cum te poate ajuta să renunți la fumatul clasic

Țigările electronice mai sunt cunoscute și sub denumirea de „e-țigări”. Sunt dispozitive cu ajutorul căreia o persoană poate inhala vaporii veniți dintr-un lichid. Acest lichid poate conține sau nu nicotină, dar și diverse arome. Au fost introduse pe piață la mijlocul anilor 2000, ajungând să fie comercializate peste tot în lume. Componentele principale sunt:

* bateria

* atomizorul (unde se vaporizează lichidul)

* rezervorul (unde se pune lichidul)

Din moment ce nu este necesară folosirea unei brichete pentru a aprinde țigara, nu va fi produs scrumul toxic. Comparativ cu țigările clasice, cele electronice sunt mai prietenoase cu mediul. Acesta este unul dintre motivele care i-a convins pe oamenii care încearcă să își reducă impactul negativ asupra planetei să înlocuiască țigările tradiționale cu o e-țigară. 

Strategia folosită de către cei care își doresc să renunțe la fumat cu ajutorul acestor țigări electronice este să controleze atent cantitatea de nicotină pe care o inhalează. Astfel, ei încep cu o anumită cantitate care le satisface „pofta de țigări”, iar apoi, cu timpul, diminuează această cantitate până când ajung să nu mai simtă deloc nevoia de a fuma. În funcție de fiecare persoană, acest proces poate dura mai mult sau mai puțin. 

Pe lângă beneficiile aduse sănătății, dacă alegi țigările electronice, vei economisi bani. Astfel, sumele pe care le-ai fi dat în mod normal pe pachetul zilnic de țigări, vor putea fi investite în alte lucruri pe care ți le dorești. Spre exemplu, din moment ce ai renunțat la țigări pentru a avea mai multă grijă de sănătatea ta, poți folosi acei bani pentru a-ți comanda un prânz sănătos în fiecare zi la muncă (citește aici câteva recomandări pentru un prânz adecvat) sau pentru a-ți prepara cina cu cele mai bune ingrediente în fiecare seară. 

Un alt avantaj al țigării electronice este faptul că îți permite să probezi mai multe arome, până când o vei găsi pe cea care ți se potrivește cel mai bine. Dacă ești o persoană căreia îi place să experimenteze tot felul de lucruri noi, poți încerca să folosești produse CBD pentru țigara ta electronică și vei fi surprins de aroma acestora. De asemenea, pe CBDShop.ro vei găsi tot felul de produse pe bază de CBD, acesta având nenumărate beneficii pentru organism.

O țigară obișnuită are în jur de 7.000 de chimicale, majoritatea dintre acestea fiind extraordinar de toxice pentru sănătate. Cu toate că numărul exact al chimicalelor dintr-o e-țigară nu este cunoscut (fiind influențat de lichidul pe care fiecare îl alege), este cert faptul că numărul este mult mai mic. Așadar, dacă încerci să te lași de fumat sau doar să scazi cantitatea de nicotină pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, țigările electronice îți pot fi de folos!

Sursa foto: shutterstock.com

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus