News Mehedinti

Zi liberă pentru părinţi

Zi liberă pentru părinţi

Data: 5-6-2014

Deputaţii au aprobat proiectul de lege prin care care se acordă anual o zi liberă părinţilor pentru îngrijirea copilului. Angajatorul este obligat să o acorde, dar fără a o plăti.
201 deputaţi s-au exprimat “pentru ”, 93 “împotrivă”, iar 26 s-au abţinut.
Proiectul de lege fost iniţiat de 26 de parlamentari şi prevede  acordarea unei zile lucrătoare libere pe an, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai copilului, în vederea verificării stării de sănătate a acestuia.

O zi liberă se acordă şi familiilor cu doi copii, iar pentru cele cu trei sau mai mulţi copii se vor acorda două zile libere pe an, consecutive sau separate, la latitudinea angajatorului.
Liberul se acordă la cererea unuia dintre părinţi, la alegere, respectiv a reprezentantului legal al copilului, justificat ulterior cu acte doveditoare din partea medicului de familie al copilului, din care să rezulte controlul medical efectuat. Cererea trebuie depusă cu 15 zile înainte. Editie.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus