News Mehedinti

1500 KG  de peste confiscat la forntiera mehedinteana

1500 KG de peste confiscat la forntiera mehedinteana

Data: 23-10-2013

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat de la începutul anului peste 1500 de kilograme de peşte provenit din activităţi de braconaj piscicol.

Somn, şalău, crap şi în ultima perioada cegă (sturion) au fost principalele specii de peşte traficate de  braconieri din zona de frontieră către interiorul ţării. 

Pentru identificarea şi reţinerea braconierilor şi persoanelor implicate în activităţi de transport fără documente legale a peştelui, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au organizat peste 120 de  acţiuni de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol  pe fluviul Dunărea între   localităţile Salcia şi Şviniţa.  În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat  1500 de  kilograme de peşte din speciile somn, şalău, crap şi cegă(sturion) provenite din activităţi ilicite de pescuit ‚.

De asemenea 35 de persoane au fost descoperite şi sunt cercetate sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de braconaj piscicol, pescuit al sturionilor în alt scop decât pentru reproducţie sau deţinere, comercializare şi transport al peştelui. Peste 38 de unelte de pescuit (plase monofilament, coşuri metalice, cârlige tip ancoră, furci)  găsite asupra braconierilor şi folosite în activităţile  de pescuit ilegal au fost indisponibilizate şi introduse în camera de corpuri delicte.

De la pescuitul cu plase monofilament, la pescuitul cu ostia, prin greblare, la agăţat, la spotul de lumină în perioada de prohibiţie sau electric, metodele folosite de braconieri pentru capturarea peştelui sunt din cele mai  diverse şi cu atât mai nocive pentru resursele piscicole ale fluviului Dunărea.

Deşi pescuitul sturionilor este interzis în mod expres pe parcursul unei perioade mai îndelungate de  timp, în ultima perioadă poliţiştii de frontieră mehedinţeni din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II au întocmit mai multe lucrări penale unor persoane pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit al sturionilor în alt scop decât pentru capturarea reproducătorilor vii, asupra acestora găsindu-se cantităţi însemnate de cegă.

 Persoanele găsite vinovate, riscă sancţiunea amenzii penale cuprinse  între 6000 şi 10000 lei şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de la 1 la 3 ani.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus