News Mehedinti

4.234 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mehedinți

4.234 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Mehedinți

Data: 27-11-2018

În perioada ianuarie - octombrie 2018, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Mehedinți au fost încadrate în muncă 4.234 persoane, dintre care 1.744 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 1.979 au peste 45 de ani, 997 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 823 au între 25 și 35 de ani, iar 435 sunt tineri sub 25 de ani (din care 45 tineri NEETs).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.485 provin din mediul urban, iar 1.749 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (1.994), urmate de cele cu studii profesionale (872). Numărul celor cu studii gimnaziale este de 861, cei cu studii superioare 220, cei cu studii primare 179, iar cei cu studii postliceale sunt un număr de 108.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Mehedinți, 3.258 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în intervalul 01.01.2018-31.10.2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 13.365 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mehedinți, puteți accesa www.ajofmmehedinti.ro.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus