News Mehedinti

95 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în acest weekend

95 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în acest weekend

Data: 27-4-2020

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a șase incendii, transportul unei persoane supraponderale cu probleme medicale, salvarea unei persoane, victimă a unui accident rutier, salvarea unui animal, precum și pentru scoaterea la mal, din fluviul Dunărea, a două persoane, care au fost date dispărute în data de 17 aprilie, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. De asemenea, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 33 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cele trei zile, pompierii mehedințeni au efectuat 51 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 38 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și 13 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.  Echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin a efectuat 38 de decontaminări, atât ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, cât și ale unor autospeciale destinate transportului de persoane, dar și de victime multiple (ATPVM). Totodată, a fost decontaminat și cortul amplasat la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit, sâmbătă seara și duminică dimineața, pentru scoaterea la mal a două persoane din fluviul Dunărea. Pompierii au intervenit cu o ambarcațiune, pentru a extrage, cu ajutorul accesoriilor din dotare, trupurile a doi bărbați care fuseseră dați dispăruți, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat, în seara de 17 aprilie.

În cursul zilei de astăzi, pompierii mehedințeni au intervenit, la solicitarea Poliției de Frontieră, în zona localităților Crivina și Izvoru Frumos, pentru scoaterea la mal a altor două persoane date dispărute.  


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus