News Mehedinti

A FOST APROBAT BUGETUL CONSILIULUI JUDEȚEAN MEHEDINȚI / S-AU ALOCAT BANI PENTRU DRUMURI, SĂNĂTATE, ASISTENȚĂ SOCIALĂ, CULTURĂ ȘI MULTE ALTE INVESTIȚII

Data: 14-4-2021

Astăzi a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Mehedinți pentru aprobarea bugetului județului pentru anul 2021, dar și lista de investiții. Ordinea de zi a trecut de votul tuturor consilierilor județeni. Printre investițiile programate anul acesta se regăsesc lucrările proiectelor demarate deja și care trebuie continuate, dar și altele noi în sănătate și asistență socială.

“Banii veniți de la bugetul de stat nu se compară nici cu bugetul anului trecut și, cu atât mai mult, nu se pot ridica la nivelul bugetului din anul 2019, care a fost unul foarte generos! Suntem obligați să ne descurcăm cu ceea ce avem și în același timp, să continuăm investițiile în sănătate și infrastructură.

În aceste condiții, investițiile pe care noi le-am gândit pe parcursul anilor trecuți și pentru care am atras fonduri europene chiar din anul 2018, sunt investiții care se derulează pe o perioadă lungă de timp și am alocat bani în bugetul de anul acesta pentru contribuțiile proprii și cheltuielile neeligibile. Mă refer aici la cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, cel care cuprinde modernizarea/reabilitarea a 112 kilometri drumuri județene, proiect aflat în stadiu avansat de implementare, dar și la reabilitarea și modernizarea clădirii principale a Spitalului Județean și a secțiilor exterioare. Continuă aceste investiții, la fel ca toate investițiile începute pe proiectele retrospective și pentru reabilitarea/modernizarea DJ 670 Malovăț – Marga.

Ca și investiții noi, avem proiectul pentru elaborarea documentației tehnice în vederea reabilitării a 47 km drumuri județene: Jiana – Scăpău, Pătulele – Nicolae Bălcescu și Obîrșia de Câmp – Dîrvari. Este un proiect pentru care atragem fonduri europene.

Pe de altă parte, am alocat fonduri pentru continuarea lucrărilor de amenajarea a secțiilor de istorie, etnografie și artă populară din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier, dar și pentru restaurarea Piciorului Podului lui Traian.

Nu în ultimul rând, pentru Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, am alocat fonduri pentru anumite lucrări de reabilitare a unor centre din subordine.

Proiectele aflate pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au fost votate în unanimitate și le mulțumesc colegilor consilieri din cadrul celor patru formațiuni politice din Consiliu, care și-au arătat susținerea!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus