News Mehedinti

Căminul pentru persoane vârstnice „Cuviosul Iov” din localitatea Vînjuleț va fi reabilitat

Căminul pentru persoane vârstnice „Cuviosul Iov” din localitatea Vînjuleț va fi reabilitat

Data: 5-11-2013

Căminul pentru persoane vârstnice „Cuviosul Iov” din localitatea Vînjuleţ  funcţionează în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi din luna noiembrie 2012. Acesta a fost preluat în administrare de la Consiliul local Vânjuleţ printr-o Hotărâre a Consiliului Judeţean Mehedinţi în luna septembrie 2012.

Imobilul în care funcţionează Căminul pentru persoane vârstnice „Cuviosul Iov” necesită reparaţii capitale pentru a putea oferi condiţii decente beneficiarilor.

În acest sens, s-a întocmit studiul de fezabilitate al proiectului Cămin pentru persoane vârstnice „Cuviosul Iov” şi documentaţia tehnică necesară în vederea obţinerii finanţării, urmând ca ulterior proiectul să fie depus pentru finanţare la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Valoarea totală a proiectului este de 2 500 000 lei.

În şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean din data de 31 octombrie 2013, prezidată de preşedintele Consiliului Judeţean, domnul dr. Ing. Adrian Duicu, s-a aprobat finanţarea cheltuielilor neeligibile ale proiectului în urma documentaţiei tehnice. De asemenea, s-a hotărât asigurarea funcţionării şi păstrarea destinaţiei sociale a obiectivului pentru o perioadă de cel puţin 10 ani.

“Prin reabilitarea Căminul pentru persoane vârstnice „Cuviosul Iov” din localitatea Vînjuleţ se doreşte să se vină în sprijinul persoanelor vârstnice, oferind celor care nu şi-au mai găsit alinare în sânul propriei familii condiţii optime de îngrijire”, a declarat pentru News Mehedinți, directorul executiv al DGASPC Mehedinți, ec. Valentin Popescu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus