News Mehedinti

Campanie de informare cu privire la violența asupra femeii

Campanie de informare cu privire la violența asupra femeii

Data: 26-11-2013

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți a marcat în acest an Ziua Internațională de Luptă împotriva Violenței asupra Femeii, sărbătorită pe 25 noiembrie.

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți  organizează în perioada 25-29 noiembrie o campanie de informare și sensibilizare oferind cetățenilor din Drobeta Turnu Severin materiale informativ-educative cu privire la efectele violenței intrafamiliale.

În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți funcționează Adăpostul victimelor violenței în familie. Acesta asigură  găzduirea, îngrijirea, reabilitarea şi reintegrarea socială a victimelor violenţei în familie. Adăpostul victimelor violenței în familie oferă beneficiarilor servicii adecvate de învăţare a deprinderilor de bază, programe educative, consiliere juridică, consiliere psihologică, orientare şcolară şi profesională, protecţia persoanelor aflate în dificultate pe o perioadă determinată pe baza unei evaluări detaliate, până la reintegrarea în familie, în familia lărgită sau în comunitate.  

“Prin această acţiune dorim să fie atrasă atenţia opiniei publice asupra faptului că fiecare trebuie să ia atitudine şi să sesizeze cazurile de violență, deoarece prin indiferenţă nu facem altceva decât să încurajăm acest fenomen”, a declarat directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, domnul Valentin Popescu. 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus