News Mehedinti

Consiliul Judeţean Mehedinţi alocă bani Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a acoperi cheltuielile generate epidema cu Coronavirus!

Consiliul Judeţean Mehedinţi alocă bani Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a acoperi cheltuielile generate de epidemia cu Coronavirus!

Data: 1-4-2020

În cadrul ședinței ordinare a lunii martie, desfășurată ieri în sistem videoconferință, consilierii județeni au adoptat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al județului în vederea alocării sumei de 538.000 lei Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, pentru achitarea lucrărilor care se efectuează la Secția de Boli Infecțioase. Aici vor fi trataţi pacienții confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Lucrările la Secţia de Boli Infecţioase s-au desfășurat în regim de urgență, iar în aceste zile cele cinci saloane amenajate aici vor fi pregătite să primească pacienţii infectaţi cu Coronavirus. Până acum, pacienții confirmați erau trimiși la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, dar cu cât numărul bolnavilor va crește, cu atât acest lucru nu va mai fi posibil.

În paralel Consiliul Județean derulează un proiect finanțat cu fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea Secției de Boli Infecțioase, dar starea de urgență generată de răspândirea noului virus a cerut urgentarea lucrărilor de amenajare.

Pe de altă parte, în ședința de ieri, a fost prinsă în buget, suma de 630.000 lei primită de la Ministerul Sănătății pentru achiziția unui nou dispozitiv Real Time PCR pentru testatea suspecților.

,,Din fondurile Consiliului Județean Mehedinți, Spitalul a comandat deja un aparat de tip Real Time PCR și 2500 de teste și am primit asigurări din partea furnizorului că îl vom primi în perioada imediat următoare,, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus