News Mehedinti

Deputat ION CUPĂ, Vicepreședinte național PMP: ”Cerem eliminarea de urgență din legea 96/2006 a articolelor 49 și 50 care acordă pensii speciale parlamentarilor”

Data: 27-11-2020

PMP a fost primul partid care a anunțat prin vocea liderului său, Eugen Tomac că nu va accepta pensiile speciale prevazute de Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

În condițiile în care 4,5 milioane de români au o pensie de sub 1000 de lei este inacceptabil și profund imoral ca deputații și senatorii să primeascăîndemnizații  pentru limită de vârstăpensii speciale care se finanțează integral din bugetul de stat, fără ca aceștia să plătească o contribuție individuală la bugetul de stat.

PMP cere eliminarea de urgență a acestor pensii speciale care sunt în afara principiului contributivității.

În acest sens, noi, parlamentarii PMP, am cerut astăzi din nou    convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor și Senatului, în regim de urgență, în vederea eliminării din Legea nr. 96/2006 a art. 49 și 50, care reglementează îndemnizațiile pentru limită de vârstă(pensiile speciale ale parlamentarilor).

Demisia anunțată de USR și PSD din Parlament pentru a”rezolva” această problemă este un  joc ieftin de imagine. El nu va produce efecte in privința eliminării efective a pensiilor speciale. Legea spune clar că pentru mandate incomplete indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată.

Așadar, PSD și USR arată încă o dată că nu au voință politică pentru a elimina pensiile parlamentarilor lor.

Singura soluție este propunerea PMP de eliminare din lege a art.  49 si 50 prin care se acordă parlamentarilor aceste pensii nemeritate .

 

Biroul de Presă PMP Mehedinți

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus