News Mehedinti

Element de muniție ridicat de specialiștii ISU Mehedinți

Data: 25-5-2021

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Drobeta" al judeţului Mehedinţi a intervenit, în cursul dimineții de luni, 24 mai a.c., pentru ridicarea unui element de muniție descoperit într-o gospodărie din municipiul Drobeta Turnu Severin.

În timp ce efectua lucrări gospodărești într-o livadă, un cetățean a descoperit elementul de muniție și a anunțat evenimentul, prin apelarea numărului unic de urgență 112.

La locul indicat, s-a deplasat de urgență echipajul de pirotehnicieni al ISU Mehedinți care a identificat elementul, o lovitură de aruncător, calibru 82 mm, rămas neexplodat din timpul conflictelor militare. Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, în vederea distrugerii ulterioare. De la începutul acestui an, pompierii mehedințeni au efectuat cinci misiuni de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

,,Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru această misiune extrem de periculoasă.
Specialiştii ISU „Drobeta” reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de siguranță și să nu încerce demontarea focoaselor sau a altor elemente componente, nici introducerea lor în foc.Totodată, elementele de muniție nu trebuie ridicate, transportate şi introduse în diferite încăperi sau locuinţe.,, au transmi reprezentantii ISU Mehedinti.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus