News Mehedinti

Harta locurilor disponibile pentru vaccinare: MEHEDINȚIUL este al doilea județ din țară cu cele mai multe locuri libere

Data: 10-2-2021

Harta locurilor disponibile în centrele de vaccinare pentru programarea persoanelor care vor să se imunizeze arată o situaţie critică a stocurilor la nivelul întregii ţări, majoritatea centrelor fiind marcate cu roşu, adică fără locuri disponibile la vaccinare.

Datele sunt aferente orei 10, pe platforma de programare, la momentul transmiterii acestei ştiri fiind doar 89 de locuri libere în total în toată ţara.

Cele mai multe locuri libere sunt în Suceava, 65, urmat de judeţele Mehedinţi şi Gorj, cu câte 9 locuri fiecare, şi Maramureş, Harghita şi Caraş Severin, cu câte două locuri fiecare.

În restul centrelor de vaccinare nu mai sunt locuri disponibile.

Potrivit celor mai recente date, sunt 583 de centre în total, însă doar 213 sunt deschise pentru etapa a doua. Centrele cu circuit închis sunt fie în unităţi sanitare, fie în unităţi militare sau în alte locuri.

În total, până ieri au fost vaccinate 856.000 de persoane, atât cu vaccinul Pfizer, cât şi cu cel produs de Moderna. În prezent, în România se pot folosi trei tipuri de vaccinuri – Pfizer, Moderna, care folosesc tehnologia ARN mesager, şi AstraZeneca, autorizat recent de Agenţia Europeană a Medicamentului, care foloseşte tehnologia clasică de producere a vaccinului. Din informaţiile autorităţilor, oamenii nu pot alege vaccinul. La nivel internaţional persistă problema lipsei dozelor de la producători, capacitatea de producţie fiind limitată. ZF.ro


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus