News Mehedinti

 În atenția fermierilor din județul Mehedinți

În atenția fermierilor din județul Mehedinți

Data: 12-11-2013

În aceasta perioada, APIA Mehedinti continua sa autorizeze plata in avans pentru cererile depuse in cadrul Schemei de Plata pe Suprafata - Campania SAPS 2013. De acest avans benefiaza toti fermierii pentru care s-a efectuat verificarea conditiilor de eligibilitate.

Directorul Executiv al APIA MEHEDINTI Doamna Mihaela Loredana Gherasimescu precizeaza ca, la nivelul CJ MH au fost autorizati la plata 99%  beneficiari din totalul de 31742 de fermieri. La nivelul Centrului Judetean Mehedinti, suprafata eligibila este de 185.108 ha, repartizata astfel: Suprafata fermieri mari – 60.696, Suprafata fermieri mici – 124.412 ha. Cuantumul avansului acordat pentru schema de sprijin SAPS este de 61 euro/ha, si, raportat la suprafata totala eligibila, suma platita este de 11.291.588 euro.

O alta forma de sprijin ce se deruleaza in aceasta perioada este ,,Schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine sau caprine din zonele defavorizate”. De acest sprijin comunitar pot beneficia crescătorii de ovine sau caprine persoane fizice, persoane juridice sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale, care deţin exploataţii cu cod primit de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor localizate în zonele defavorizate.

Solicitanţii trebuie să depună o cerere la centrul judeţean APIA pe a cărei rază teritorială se află exploataţia înregistrată sau exploataţia cu cel mai mare număr de animale, până la data de 15 noiembrie.

Beneficiarii care solicită ajutor specific pentru femele din speciile ovine sau caprine trebuie să detina un efectiv cuprins între 50 – 300 capete de femele ovine sau caprine, inclusiv, pe beneficiar, care au vârsta de minim 1 an la data de 31 august a anului de solicitare, efectivul de animale pentru care se solicită ajutor specific trebuie să fie identificat şi inregistrat în Registrul naţional al exploataţiilor – RNE la data depunerii cererii, să deţină registrul individual al exploataţiei completat şi actualizat.

Plafonul maxim alocat ajutorului financiar specific este de peste 6,7 milioane euro, iar cuantumul maxim este de 6,5 euro pe cap de animal.

Pana la aceasta data a fost depus un numar de 36 de solicitari pentru 4641 capete animale.

Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Mehedinti, Mihaela Loredana Gherasimescu, reaminteste faptul ca, in aceasta perioada se pot depune si cererile pentru solicitarea sprijinului financiar acordat producătorilor din sectorul viticol, respectiv producatorii ce asigură recolta plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri pentru vin, cereri ce se pot depune până la 1 decembrie 2013.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale finanţează în proporţie de 80% costul primelor de asigurare plătite de către viticultori pentru a se asigura împotriva pierderilor rezultate din fenomene climatice, Cererile pentru solicitarea sprijinului financiar acordat producătorilor pot fi depuse până la 1 decembrie 2013.

Beneficiarii sprijinului financiar sunt producători, persoane fizice sau juridice care asigură recolta plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri pentru vin.

În vederea aprobării subvenţiei, beneficiarii trebuie să facă dovada că exploatează o suprafaţă cultivată cu soiuri de viţă-de-vie de struguri pentru vin de minimum 0,1 ha; să facă dovada înscrierii în Registrul plantaţiilor viticole a suprafeţei de viţă-de-vie cu soiuri de struguri pentru vin pentru care s-a încheiat poliţa de asigurare a recoltei; să încheie cu un asigurător o poliţă de asigurare a recoltei. Nu se acordă sprijin financiar producătorilor din sectorul vitivinicol pentru asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu struguri de masă şi asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu hibrizi. De asemenea, nu se acordă nici pentru asigurarea recoltei plantaţiilor viticole care fac obiectul proiectelor de cercetare. Anul trecut a fost înregistrata o singura cerere, pentru aceasta forma de sprijin. Pana la aceasta data nu a fost depusă nicio solicitare.

 

 

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus