News Mehedinti

Incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Dr. Tr. Severin din cauza unui reșou electric

Incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Dr. Tr. Severin din cauza unui reșou electric

Data: 30-10-2013

Un incendiu, într-un apartament din municipiul Dr.Tr.Severin, a izbucnit din cauza folosirii necorespunzătoare a mijloacelor de încălzire electrice. Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea acelui  incendiu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a fost solicitat să intervină, în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe str. Veterani, bl.G4,  la un incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul 1.

Două echipaje de pompieri, cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială cu apă şi spumă, s-au deplasat, imediat, la faţa locului, unde au constatat că incendiul a fost stins de către proprietară. Pompierii au acţionat pentru ventilarea apartamentului inundat cu fum, precum şi pentru cercetarea şi stabilirea cauzei probabile de izbucnire a incendiului.

Incendiul a distrus numai un reşou electric şi materiale textile (îmbrăcăminte), însă, dacă nu era stins la timp, putea produce pagube materiale importante şi chiar victime. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de scurtcircuitul electric produs la un reşou confecţionat artizanal, neizolat corespunzător.

Sfaturile pompierilor pentru mehedințeni

Reşourile improvizate şi artizanale prezintă risc deosebit de producere a incendiilor, din cauza puterii mari a acestora şi a deficienţelor pe circuitele de alimentare, aspecte care conduc la suprasolicitarea instalaţiei electrice la care sunt racordate (conductori, prize, ştechere etc.).

O cauză frecventă de izbucnire a incendiilor, în acest sezon, este reprezentată de exploatarea necorespunzătoare a aparatelor electrice de încălzire şi a instalaţiilor electrice. Pentru a evita producerea unor evenimente negative, trebuie luate următoarele măsuri:

 - Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.;

 - Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat;

 - NU vor fi suprasolicitate circuitele electrice prin racordarea unor consumatori electrici care depăşesc puterea nominală a acestora;

 - NU vor fi utilizate mijloace electrice de încălzire locală improvizate;

 - NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!

 - Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi!

 - NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune!

  


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus