News Mehedinti

INCENDIU LA O GARSONIERĂ DIN SEVERIN

Data: 20-4-2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu, transportul a două persoane supraponderale cu probleme medicale și acordarea asistenței medicale unui număr de 13 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 12 acțiuni. Luni seara, pompierii din cadrulDetașamentului Drobeta Turnu  Severin au fost alertați de către un cetățean, care anunța că într-o garsonieră aflată în blocul din imediata apropiere a izbucnit un incendiu. De urgență, la locul indicat, s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei încăperi, situate la etajul al doilea al unui bloc de locuințe, pe strada Dumitru Gheață din Drobeta Turnu Severin. Pompierii au stins imediat incendiul, împiedicând extinderea flăcărilor la locuințele învecinate. Proprietara, în vârstă de 63 ani, a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD, aceasta prezentând o arsură superficială la nivelul mâinii. Ulterior, femeia a fost transportată la spital. Au ars materiale textile și obiecte de mobilier din interiorul încăperii, degradându-se ferestrele și ușa. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de o lumânare lăsată aprinsă în apropierea materialelor textile. 

Pentru prevenirea unor situații de urgență, facem apel la cetățeni să acorde o mai mare atenție respectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor la locuințe. Le reamintim acestora că lumânările sau candelele aprinse trebuie așezate într-un suport  incombustibil la distanță față de haine, alte textile sau obiecte de mobilier. În nicio situație, lumânările sau candelele aprinse nu trebuie lăsate nesupravegheate.

Pompierii mehedințeni au continuat acțiunile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități. 

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au desfășurat 12 acțiuni, dintre care: patru pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și a autospecialei de transport personal și victime multiple, una pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19, iar șapte pentru verificarea respectării măsurilor sanitare impuse de autorități. Pe timpul acțiunilor, au fost verificate zece societăți comerciale.
Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus