News Mehedinti

MUNIȚIE GĂSITĂ ÎN COMUNA GOGOȘU

Data: 22-10-2020

În cursul zilei de ieri, 21 octombrie, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Drobeta" al judeţului Mehedinţi a fost solicitată să intervină pentru ridicarea unui element de muniţie rămas neexplodat din timpul conflictelor armate, în localitatea Balta Verde din comuna Gogoșu.

Apelul a fost făcut de către un cetățean, care efectua săpături pentru amenajarea unor rigole. La locul indicat, s-au deplasat specialiștii pirotehnicieni mehedințeni, care au identificat elementul de muniție - o grenadă de mână defensivă, provenită din timpul conflictelor militare. Aceștia au verificat zona, nemaifiind descoperite alte elemente posibil periculoase. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. 

Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, care au pregătirea şi dotarea necesare pentru intervenția în cazul acestor misiuni extrem de periculoase.

Aceasta este cea de-a cincea misiune a pompierilor mehedinţeni, din acest an, pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată.

Specialiştii ISU "Drobeta" reamintesc cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.

foto arhiva


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus