News Mehedinti

O nouă rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru Consiliul Local Drobeta Turnu Severin


Consilierii locali au votat astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Local pentru anul 2013.

Proiectul de Hotărâre inițiat de către primarul municipiului, Constantin Gherghe, a fost singurul de pe Ordinea de Zi a ședinței și a venit odată cu decizia Guvernului de a achita corecțiile pentru licitațiile publice, de aproape 8 milioane de euro, din bugetul de stat. Aceste cheltuieli vin urmare a unor nereguli constatate la modul în care au fost atribuite anumite lucrări de investiții în municipiu și a faptului că anumiți bani nu au fost folosiți în mod corespunzător.

Pentru că s-au blocat anumite investiții foarte importante pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, din cauza acestor corecții, Guvernul a decis să achite din bugetul de stat diferența de bani. Din banii care vor veni de la Guvern, consilierii locali spun că vor reuși să achite o datorie la CEC unde au o line de credit și vor demara investițiile din bani europeni, blocate în ultima perioadă.