News Mehedinti

Parcul de la Podul Gruii din SEVERIN, VANDALIZAT de trecatori!

Parcul de la Podul Gruii din SEVERIN, VANDALIZAT de trecatori!

Data: 22-8-2019

Parcul cochet din zona Fântânii Negre, de la Podul Gruii, a fost vandalizat după lăsarea întunericului. Au fost smulși stâlpii de iluminat și distruse băncile, spre nemulțuirea localnicilor, scrie Ziarul de Mehedinti.

“Nu e corect. Ar trebui pus un polițist aici, ca să îi amendeze și să îi prindă. Dacă așa sunt educați, nu se poate altfel. Locuim în zonă și venim în fiecare seară, aici în parc. Era foarte frumos”, spune o severineancă.

Directorul Direcției Tehnice din cadrul primăriei Drobeta Tunu-Severin, George Stăiculescu, declara că pagubele vandalilor sunt însemnate, mai ales că se petrec în mod repetat.

„O estimare a pagubelor, în acest moment, este greu de făcut, însă ce pot să vă spun e faptul că, din 30 de sâlpi de iluminat din acest parc, 17 au fost vandalizați complet. 10-12 sunt pe ogaș. Practic, nu se mai pot recupera. Va trebui ca primăria să cumpere alții și să plătească, din nou, manopera firmei care se ocupă de montarea stâlpilor. Din păcate, același fenomen s-a întâmplat și în alte locuri. Am găsit, în zona de promenadă Crișan, bănci rupte. Sunt foarte dese astfel de evenimente, ceea ce ne îngrijorează”, declara directorul Directiei Tehnice, George Staiculescu, citat de catre reporterii Ziar de Mehedinti.

La randul sau, primarul Marius Screciu face un apel către populație, pentru a păstra în bune condiții bunurile comunității.

“Am avut lucrări de reabilitare a Fântânii Negre din zona Podul Gruii. Ne pregăteam să îi dăm drumul, zilele acestea, însă din păcate, noaptea, această zonă a fost vandalizată. Au fost rupți 17 stâlpi de iluminat, piciorele de la mai multe bănci au fost smulse, la rândul lor. Nu îi înțelegem pe tinerii aceștia care, efectiv, îți bat joc de banii noștri și ai părinților lor, pentru că și ei sunt plătitori de taxe. Din păcate, poliția locală nu poate să stea să păzească fiecare parc în parte. Avem în jur de 5-6 echipaje pe seară și nu pot face față la toate aceste fapte de vandalism. Sunt și situații în care reușim să recuperăm prejudiciul”, a precizat Marius Screciu.

Amenda pentru actele de vandalism pornește de la 100 de lei și poate ajunge la 2000 lei, în funcție de gravitatea faptei.


Galerie foto

Parcul de la Podul Gruii din SEVERIN, VANDALIZAT de trecatori!
Parcul de la Podul Gruii din SEVERIN, VANDALIZAT de trecatori!
Parcul de la Podul Gruii din SEVERIN, VANDALIZAT de trecatori!
Parcul de la Podul Gruii din SEVERIN, VANDALIZAT de trecatori!


Urmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus