News Mehedinti

PERCHEZIȚII LA MAI MULTE PERSOANE DIN MEHEDINȚI ÎNTR-UN DOSAR DE TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM / VICTIMELE ERAU BĂTUTE, ȘANTAJATE ȘI AMENINȚATE, APOI TRIMISE ÎN STRĂINĂTATE SĂ SE PROSTITUEZE

Data: 24-3-2021

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Mehedinți, au efectuat 9 percheziții domiciliare, ieri, 23 martie, în județele Mehedinți și Ilfov, într-un dosar de trafic de  persoane și proxenetism

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 - 2021, doi bărbați și două femei, toți din județul Mehedinți, s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi recrutat (prin metoda „loverboy”), peste 15 victime minore și majore, în scopul obligării acestora la practicarea prostituției, folosind mijloace de constrângere fizică și psihică.

Exploatarea victimelor ar fi avut loc în Marea Britanie, Norvegia și Belgia, la diferite locații, prin folosirea unor acte de amenințare, violență și șantaj.

Din activitatea infracțională, au rezultat aproximativ 300.000 de euro, sumă de bani care ar fi fost transferată în țară, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate, au fost indisponibilizați peste 4.000 de lei, 3.000 de euro, 15.000 de coroane norvegiene, 1.000 de coroane suedeze, 350 de dolari americani, 20 de telefoane mobile, laptop-uri, tablete, 3 autoturisme de lux, în valoare totală de 70.000 de euro și diferite înscrisuri.

În baza probatoriului administrat, la data de 23 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. –B.T. Mehedinți au dispus control judiciar, pentru 60 de zile, față de o persoană și reținerea pentru 24 de ore, față de alte două, urmând ca, astăzi, să fie prezentate instanței, cu propunere de luare a unei măsuri prevenite.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani. Alături de polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Craiova, la activități au participat și jandarmi din cadrul Direcției Generale a Jandarmeriei Municipiului București, Gruparea Mobilă de Jandarmi– Frații Buzești Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus