News Mehedinti

 Peste 550 de amenzi aplicate mehedintenilor in acest sfarsit de saptamana / VEZI despre ce infractiuni este vorba

Peste 550 de amenzi aplicate mehedintenilor in acest sfarsit de saptamana / VEZI despre ce infractiuni este vorba

Data: 21-1-2019

În perioada 18-20.01.2019, în urma a 18 acțiuni și 97 de intervenții la evenimente, au fost aplicate 568 de amenzi a căror valoare a fost de 172.225 lei.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Au fost organizate 18 acțiuni și s-a intervenit la 97 de evenimente, dintre care 39 au fost sesizate prin SNUAU 112, fiind prinse în flagrant 8 persoane care în prezent sunt cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni.

Referitor la supravegherea și fluidizarea traficului rutier, poliţiştii au desfăşurat și activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 10 infracțiuni. Au fost reținute 29 permise de conducere și au fost retrase 6 de certificate de înmatriculare.

 EXEMPLE

Depistați în trafic, la volan, sub influența alcoolului

La data de 19.01.2019, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat în trafic un tânăr de 19 ani, din municipiu, care a condus un autoturism pe bulevardul Splai Mihai Viteazu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest acesta a indicat o concentrație de 0,83 % mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Drobeta Turnu-Severin pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

La data de 19.01.2019, polițiștii Posturilor de Poliție Braniștea, Cujmir și Vînători, cu ocazia activităților specifice organizate au depistat un bărbat de 28 ani, din comuna Vînători, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56 A, în localitatea Roșiori, din direcția Punghina – Cujmir, iar cu cu ocazia testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1.15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin.1 din Codul Penal.

La data de 20.01.2019 pe DN 56C, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 46 ani, din comuna Devesel, județul Mehedinţi  în timp ce conducea un autoturism în afara localității Bistrețu, com. Devesel, judeţul Mehedinţi, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,42  mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, fapta prev. și ped. de art. 336 alin. 1 din C.Pen.

La data de 20.01.2019, polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Cujmir au depistat pe DN 56C, pe raza comunei Vrata, un bărbat de 43 ani, din comuna Vrata, jud Mehedinți,  în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere anulat și cu o alcoolemie de 0,66 mg/l în aerul expirat.

Autoturismul i-a fost încredințat de către soția acestuia, care se afla pe scaunul din dreapta și care cunoștea faptul că acesta are permisul de conducere anulat și se află sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost transportat la Serviciul Județean de Ambulanță Drobeta Turnu Severin în vederea recoltării probelor biologice și stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor  de,,conducerea unui vehicul având permisul de conducere anulat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin 2,  “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal și ,,încredințarea unui vehicul unei personae  cu permisul de conducere anulat si sub influența alcoolului,, faptă prev. și ped de art 335 alin 3 din Codul Penal.                

Depistat de polițiști după ce a sustras un autovehicul și a circulat pe raza municipiului, băut și fără permis de conducere

La data de 20.01.2019, Secția 1 de Poliție Rurală Izvoru Bîrzii a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat de 67 ani, din comuna Breznița Ocol, județul Mehedinți, cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 02:00, în timp ce se afla la domiciliu, un prieten al fiului său, care venise în vizită la acesta i-a sustras autoturismul.

La fața locului s-au deplasat polițiștii secției, iar din verificările efectuate au stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Șimian, în timp ce se afla în vizită la fiul apelantului, a sustras cheile de la autoturismul acestuia și a parcurs distanța din comuna Breznița Ocol până în municipiul Drobeta Turnu Severin și retur, avariind ușor autovehiculul.

Din verificări polițiștii au stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule.

Fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin pentru  recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosință, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 230, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art.335, alineat 1 și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art.336 alin. 1  din Codul Penal

Cercetat pentru furt calificat

La data de 19.01.2019, un bărbat de 51 ani, din comuna Pădina, județul Mehedinți a sesizat prin SNUAU 112, faptul că persoane necunoscute i-au sustras o dujbă dintr-o anexă a locuinței sale.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Postului de Poliție Jiana care au stabilit faptul că în data de 19.01.2019, în jurul orei 08.00, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinței apelantului, iar dintr-o anexă au sustras o drujbă, prejudiciul creat fiind de 500 lei. În urma verificărilor efectuate a fost identificat un bărbat de 45 ani, din comuna Pădina, bănuit de sustragerea motofierăstrăului, iar la locuința acestuia a fost găsită drujba în cauză, care a fost restituită persoanei vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228-229 din Codul Penal.

În trafic cu ITP expirat

Polițiștii Postului de Poliţie Şimian au depistat un bărbat de 65 ani, din com. Șimian, jud. Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, în localitatea Șimian, având inspecția tehnică periodică expirata, iar în urma verficării în baza de date, autotursimul în cauza figurează ca având înmatricularea suspendată.

Conducătorul auto a fost sancționat conform OUG 195/2002, fiindu-i reținute placuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Cercetat pentru infracțiuni silvice

La data de 18.01.2019, polițiștii Postului de Poliție Gogoșu au depistat un bărbat de 28 ani, din comuna Burila Mare, județul Mehedinți, după ce a tăiat fără drept un număr de 11 arbori de esență salcâm din pădurea proprietate privată a cetățenilor, situată în extravilanul satului Vrancea, comuna Burila Mare, județul Mehedinți.

În cauză s-a procedat la ridicarea în vederea confiscări a materialului lemnos și a fierăstrăului mechanic, urmând a se stabili de către organele silvice valoarea prejudiciului cât si partea vătămată.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 107 din Lg. 46/2008. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia Ocolului Silvc Șimian până la definitivarea cercetărilor.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus