News Mehedinti

 Politia in actiune: Mai multi mehedinteni au fost depistati la volan, fara permis de conducere si sub influenta alcoolului

Politia in actiune! Mai multi mehedinteni au fost depistati la volan, fara permis de conducere si sub influenta alcoolului

Data: 2-4-2019

În data de 30.03.2019, polițiștii Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat un tânăr de 19 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dimitrie Cantemir, având o concentrație alcoolică de 0,66 %0 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Drobeta Turnu-Severin, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 din Codul Penal. 

***

În data de 29.03.2019, polițiștii orașului Baia de Aramă au depistat un tânăr de 22 ani, din comuna Padeș, județul Gorj, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, pe raza satului Tarnița, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvîrșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

***

La data de 29.03.2019, polițiștii Postului de Poliție Voloiac au depistat un bărbat de 58 ani, din comuna Voloiac, jud. Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism pe DC 58, pe raza comunei Voloiac, satul Cotoroaia, județul Mehedinți, fără a poseda permis de conducere. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și prelevarea de monstre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, s-a  întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute și pedepsite de art. 335 alin.1, respectiv art. 337, din Codul Penal.

***

În data de 29.03.2019, polițiștii Posturilor de Poliție Vînători și Salcia, au depistat un bărbat de 27 ani, din comuna Salcia, județul Mehedinți, în timp ce conducea un moped pe ulița satului Izimșa, fără a poseda permis de conducere. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, faptă prevăzută de art. 335, alin.1 din Codul Penal.

***

La data de 30.03.2019, polițiștii Posturilor de Poliție Prunişor şi Devesel, au depistat un tânăr de 22 ani, din comuna Husnicioara, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 607A, în satul Peri, comuna Husnicioara, fără a poseda permis de conducere.  Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. 1, din Codul Penal.

Totodată, faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, conform prevederilor art. 101, din O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă în cuantum de 870 lei şi au fost ridicate plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

***

În data de 30 martie a.c., polițiștii orașului Strehaia, au depistat un bărbat de 52 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada A.I. Cuza, din orașul Strehaia, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Motru în vederea recoltării de probe biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută  și pedepsită  de articolul 336, alin 1 din Codul Penal.

***

În data de 31.03.2019, polițiștii orșoveni au depistat un bărbat de 30 ani, din municipiul Orșova, județul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul  fiind  de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul municipal Orșova, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev. și ped. de art. 336, alin. 1 și art. 335, alin. 1, din Codul Penal.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus