News Mehedinti

Primarii din Mehedinţi, instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă

Primarii din Mehedinţi, instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă

Data: 5-2-2020

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, a avut loc astăzi, 05 februarie, şedinţa anuală de instruire a primarilor în domeniul situaţiilor de urgenţă – în calitatea lor de preşedinţi ai Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Activitatea a fost susţinută de inspectorul şef al ISU Mehedinţi, domnul colonel Florentin Dragomir, şi s-a desfăşurat în conformitate cu programul de pregătire, aprobat de către prefectul judeţului Mehedinţi, pentru anul 2020.

Una dintre temele întâlnirii a constituit-o necesitatea şi importanţa operaţionalizării şi funcţionării serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, precum şi urgentarea tuturor demersurilor necesare în vederea  autorizării, din punct de vedere al securităţii la incendiu, a unităţilor de învăţământ din subordine.  

De asemenea, s-a pus accent pe noutăţile legislative în domeniul situaţiilor de urgenţă, atât din punct de vedere al dimensionării şi dotării structurilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cât şi al organizării pregătirii profesionale a tuturor membrilor serviciului voluntar.
Totodată, a fost subliniată importanţa informării preventive a populaţiei şi aportul pe care Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă îl au în această direcţie. 

ISU Mehedinti


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus