News Mehedinti

RAMONA CUPĂ, PREȘEDINTE PMP MEHEDINȚI: ”Curricula școlară trebuie simplificată. Copiii petrec mai multe ore la școală decât părinții la muncă”

Data: 27-11-2020

PMP  va susține în viitorul Parlament  modernizarea curiculei școlare astfel încât  accentul să fie mutat de pe cantitate pe calitate în pregătirea copiilor.

”Nu este normal ca elevii să petreacă mai multe ore la școală decât petrec părinții la muncă. Este un stres inutil care nu ajută la dezvoltarea personalității copiilor. E timpul să preluăm modele de bune practici de  la cei care au reușit  inovând. Finlanda ar putea fi un astfel de model”- apreciază Ramona Cupă, liderul PMP Mehedinți și candidat la Camera Deputatilor.

PMP vrea o reformă a învățământului  prin care curricula școlară să fie adaptată la noile realități economice și culturale și la tendințele de pe piața muncii.Deasemenea PMP își propune introducerea unor cursuri privind „Educația antreprenorială” și „Educația financiară” pentru a pregăti corespunzător tinerii pentru provocările din economia reală.

Cred că ar ajuta la dezvoltarea personală si profesională aceste noi discipline, așa cum ar ajuta și ”Educația pentru sănătate” sau„Educaţia în domeniul media ”. Aceasta din urmă  ar dezvolta gândirea critică a elevilor și le-ar crșste reziliența în fața dezinformării şi a manipulării” – a mai afirmat Ramona Cupă. 

Parlamentarii PMP, inclusiv cei care vor fi aleși în județul Mehedinți vor insista în viitorul guvern pentru introducerea de programe de consiliere și orientare profesională în toate liceele și universitățile prin care elevii și studenții să beneficieze de consiliere adevărată în alegerea profesiei.

BIROUL DE PRESĂ PMP MEHEDINȚI


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus