News Mehedinti

Sărăcia i-a determinat să se calce în picioare la propriu / Două femei au leșinat în Drobeta Turnu Severin, în timp ce se îmbulzeau să primească ajutoare de la UE

Sărăcia i-a determinat să se calce în picioare la propriu / Două femei au leșinat în Drobeta Turnu Severin, în timp ce se îmbulzeau să primească ajutoare de la UE

Data: 17-10-2013

Sute de persoane s-au călcat în picioare în această dimineață, din dorința de a ajunge primii la rând. Un rând la finalul căruia primeau câteva alimente din partea Uniunii Europene. Vorbim despre ajutoarele sociale împărțite annual persoanelor cu pensii mici și asistate social. Depozitul de pe strada Banoviței din municipiul Drobeta Turnu Severin s-a transformat într-un adevărat câmp de lupte. Imediat ce depozitul și-a deschis porțile, a și fost nevoie de intervenția oamenilor legii.

Polițiștii abia că au putut intervene în mulțime pentru a scoate pe brațe două femei care au leșinat în timp ce încercau să își facă loc să ajungă la alimentele gratuite. Astăzi a fost prima zi de distribuire a alimentelor gratuite pentru persoanele din Severin. 1.400 de beneficiari au primit produse de la UE, din totalul de aproape 9.800 de înscriși la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Fiecare benefiar al ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană primeşte 19 kilograme de făină, zece kilograme de mălai, trei kilograme de zahăr, şase litri de ulei, o jumătate de kilogram de paste făinoase, 1,6 kilograme roşii în bulion, 0,8 kilograme zacuscă şi două cutii cu miere. Pe lista alimentelor se regăseşte şi cantitatea de 1,2 kilograme conservă de porc pentru fiecare beneficiar, dar care nu a ajuns de la furnizori şi ar urma să fie distribuită la sfârşitul lunii octombrie. 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus