News Mehedinti

SCANDAL ÎNTRE SUPORTERI ȘI FORȚELE DE ORDINE LA MECIUL DE FOTBAL DISPUTAT ÎN ACEST WEEKEND, PE STADIONUL DIN DROBETA TURNU SEVERIN

Data: 12-10-2020

Precizări cu privire la intervenția forțelor de ordine pe timpul  meciului  de fotbal dintre  echipele  U Craiova 1948 S.A.- F.C. Rapid București:

Din cauza pandemiei de COVID 19 la nivel național meciurile de fotbal se dispută fără spectatori în tribune. Cu toate acestea, la fiecare partidă de fotbal, jandarmii sunt prezenți  în zona imediată și apropiată arenei sportive pentru a preveni orice incident care ar putea tulbura desfășurarea în condiții de siguranță, a meciului. O astfel de situație a avut loc, în  seara zilei de 10 octombrie a.c., înaintea partidei de fotbal  dintre echipele U.Craiova  1948 S.A.-F.C.Rapid Bucuresti.  

Astfel, aproximativ 150 de suporteri ai galeriei Peluza Sud 97 U. Craiova s-au deplasat în mod individual cu autoturisme personale  la  Stadionul din Drobeta Turnu Severin, în vederea susținerii echipei U Craiova din afara arenei sportive.  După începerea meciului,  o parte dintre aceștia, în mod spontan, au aruncat în arena sportivă și asupra forțelor de ordine cu mijloace pirotehnice(fumigene și petarde). În acest context,  forțele de ordine  au somat suporterii să înceteze acțiunea ilegală și să părăsească zona, aceștia nerespectând indicațiile forțelor de ordine, ceea ce a impus intervenția acestora pentru dispersarea lor și  îndepărtarea din zona stadionului. 

Intervenția Jandarmeriei a fost efectuată exclusiv în scopul asigurării climatului de ordine și siguranță publică și încetării violențelor exercitate asupra forțelor de ordine.      Intervenția a fost  fermă, cu respectarea prevederilor legale specifice, graduală și proporțională în raport cu modul de comportare al suporterilor. În urma intervenției, s-a reușit identificarea a nouă persoane cu un comportament antisocial, fiind  legitimate și sancționate contravențional, conform nerespectării prevederilor Legii 61/1991 republicată, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, prevederilor Legii 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor sportive,  precum și Legii 55/2020 privind nerespectarea regulilor de protecție sanitară. De asemenea, unei persoane i s-a aplicat sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 6 luni. 

În continuare, urmează identificarea  altor persoane care au încălcat legea în vederea aplicării măsurilor legale. 

Precizăm că în urma intervenției forțelor de ordine,  nu a fost nevoie de acordarea de îngrijiri medicale, nici personalului forțelor de ordine, nici suporterilor. 

Cu această ocazie,  precizăm că structurile M.A.I. manifestă toleranță zero în orice situație în care se constată încălcarea legii, tulburarea climatului de ordine și siguranță publică și orice manifestație publică ce poate pune în pericol siguranța cetățenilor și  care nu au  legătură cu spiritul de fair-play  în care trebuie să se desfășoare competițiile sportive.   

COMPARTIMENTUL INFORMARE RELAŢII PUBLICE si cu PUBLICUL

INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN  MEHEDINTI    

 
 

Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus