News Mehedinti

Severinean cercetat pentru EVAZIUNE FISCALA - Prejudiciul de peste 2.000.000 lei a fost recuperat de polițiști

Severinean cercetat pentru EVAZIUNE FISCALA - Prejudiciul de peste 2.000.000 lei a fost recuperat de polițiști

Data: 27-2-2019

La data de 26.02.2019, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au definitivat cercetările într-un dosar penal și au propus trimitere în judecată a unui bărbat de 62 ani, din mun. Dr. Tr. Severin, cercetat pentru săvârşirea  infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin. 1, lit. c  şi  alin. 3, din Legea nr. 241/2005, cu aplic. art. 35, alin. 1, din Codul Penal.

Concret, în perioada 2009-2013, în calitate de administrator sau reprezentant al unei societăți comerciale din municipiul Drobeta Turnu Severin, a înregistrat în evidența contabilă și a declarat cheltuieli nereale în valoare de 6.465.632 lei, reprezentând achiziții de mărfuri/servicii, în baza cărora a dedus ilegal TVA-ul și a diminuat profitul impozabil, în acest fel sustrăgându-se de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat. Prin aceste operaţiuni a fost prejudiciat bugetul general consolidat al statului cu  suma de 2.073.433 lei,  iar în timpul cercetărilor acesta a fost recuperat prin măsuri asigurătorii.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus