News Mehedinti

Studenţi pompieri în practică la ISU Mehedinţi

Studenţi pompieri în practică la ISU Mehedinţi

Data: 14-2-2019

În această săptămână, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, şi-au început stagiul de practică cinci studenţi ai Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.

Viitorii pompieri îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea a doi ofiţeri mehedinţeni, desemnaţi tutori profesionali. Patru dintre aceştia – doi studenţi în anii I şi II de studiu, alţi doi în anul III,vor fi coordonaţi de un tutore din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin şi vor desfăşura un stagiu de practică operativă în subunitate, iar cel de-al cincilea student, aflat în anul IV de studiu, va efectua un stagiu de practică de prevenire sub egida unui ofiţer din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

Studentul din anul I poate încadra funcţia de servant, cei din anii II  şi III funcţiile de comandant de echipaj, respectiv şef gardă de intervenţie, iar studentul din anul IV funcţia de inspector de prevenire.

Exceptând servantul, aceştia vor dubla persoana aflată pe funcţie sprijinind-o în îndeplinirea atribuţiilor.

Prin parcurgerea orelor de practică, studenţii îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele şi abilităţile, urmând a desfăşura misiuni alături de pompierii profesionişti şi de a participa la intervenţii, sub stricta şi directa coordonare a tutorelui, însă fără a le pune în pericol viaţa sau integritate corporală. 

Practica este o disciplină obligatorie, care urmăreşte consolidarea elementelor de competenţă: cunoştinte, deprinderi şi atitudini, ce se va încheia în data de 8 martie 2019, cu o apreciere însoţită de un raport de evaluare.

         


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus