News Mehedinti

Zile libere iunie 2021: Angajaţii vor avea parte de mai multe zile libere în perioada ce urmează

Data: 10-5-2021

Anul 2021 are 15 zile libere legale pentru români, dar multe cad în weekend. În Europa, Elveția este printre statele cu cele mai multe zile libere, 28. Ne depășesc și Belgia, Lituania sau Cipru, cu câte 17-18 zile libere.

În prima lună de vară, românii, fie că lucrează la stat sau în companii private, vor avea parte de o zi liberă în timpul săptămânii şi un wekend prelungit de 3 zile, ca urmare a faptului că urmează Ziua Copilului şi Rusaliile – duminică şi luni.

Astfel, ziua de 01 iunie (marţi) va fi zi liberă cu ocazia sărbătorii zilei copilului. De asemenea, tot în luna iunie, se sărbătoresc şi Rusaliile în data de 20 şi 21 iunie, respectiv duminică şi luni. Deşi data de 20 iunie cade într-o zi de dumină, ziua de 21 cade într-o zi de luni şi astfel le aduce salariaţilor un weekend prelungit de 3 zile.

1 iunie (marti) – Ziua Copilului

20 iunie (duminica) – zi libera de Rusalii 2021

21 iunie (luni) – liber de Rusalii 2021

Zile nationale libere 2021 August

15 august (duminica) – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie 2021 zi libera
30 noiembrie (marti) – Sfantul Andrei zi libera
Zile libere 2021 Decembrie
1 decembrie (miercuri) – Ziua Nationala a Romaniei

25 decembrie (sambata) – Craciunul

26 decembrie (duminica) – Craciunul

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.

Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.
Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei. RTV.net


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus