News Mehedinti

EDITORIAL / Vârcolacii contemporani și ideile lor

EDITORIAL / Vârcolacii contemporani și ideile lor

Data: 4-9-2013

Vârcolacii, în mitologia românească sunt un fel de strigoi, moroi, cuvinte cumva sinonime parțiale de altfel, dar redau, de fapt, oamenii vii sau morți devenți, de obicei în timpul nopții lupi care atacă oameni și animale, orice ființă vie pe care o întâlnesc în cale.

În lumea satelor românești teama față de acești oameni-lupi provine, în special, din frica față de aceste animale sălbatice care atacă surpinzător și feroce oamenii și animalele domestice din curțile sătenilor. De-alungul istoriei noastre zbuciumate am avut parte de vârcolaci care au atentat adânc și apăsat la distrugerea ființei noastre naționale. Dar să ne gândim puțin la vârcolacii  dinaintea așa-zisei revoluții și la cei apăruți ca din senin pe cerul României care începuse să arate senin și plin de speranțe. Cei dedinaite au fost aduși de trupele sovietice de atunci care în dorința lor de a distruge ființa noastă națională apăreau în mijlocul nopții îi arestau pe cei mai valoroși intellectuali, îi duceau în gulagurile românești de  la Gherla Aiud, Râmnicul Sărat, etc., torturându-i și ucigându-i cu sânge rece. Nici astăzi cu tot răul făcut neamului românesc asemenea domnului Visinescu o duc mult mai bine având pensii nesimțit de mari față de cei care din fericire au scăpat cu viață din mâinile lor. E, cred, o răsplată pe care urmașii lor, vârcolacii de astăzi le-o acordă drept moștenire pentru învățăturile de astăzi aplicate cu și mai multă parșivitate în încercările disperate de a fii iarăși stăpânii oamenilor zilelor noastre. Ei sunt mult mai moderni. Folosesc ideile politice și nu "ciocanul sau secera", bâtele sau înfometarea și bătăile nesfârșite. Dar să ne reveferim la doi din urmașii lor. Iată-l pe Lazlo Tokes, care în conformitate cu dezvăluirile de acum câțiva ani ale revistei "Terama" care i-a publicat atât cu agajametele, cât și note informative oferite Securității române, cât și organelor de specialitate maghiare, decorat de președintele Băsescu, cu ocazia trecerii a 20 de ani de la Revoluție, cu cea mai înaltă decorație românească refuzând cu încăpățânare să i-o retragă deși prin numeroasele sale intervenții cere cu insistență dispariția unitară a teritorului nostru național. Mădălin Voicu mărturisea zilele trecute o altă idee a unui alt vârcolac român, a domnului Ion Iliescu, care a avut năstrușnica idee de a fi de acord cu proclamarea primului rege Cioabă cu intenția de a distruge crediblitatea casei regale, trecera în derizoriu a acesteia. Mai mult chiar, vârcolacul -ăef de astazi, pe zburdalnicul nostru președinte l-a numit Mihai, regele nostru, trădător de țară iar pe fie iertatul Cioabă l-a invitat la nunta fiicei sale Eba, vestitul europarlamentar de astăzi.

Și mai simpatică este și prezența lui Cornel Vadim Tudor, cel care cu puțin timp în urmă îi numea pe "țigani" dușmai ai poporului român, la înmormatare a lui regelui Cioaba, căruia i s-a adresat cu sintagma"fostul meu frate".

Evident, numărul vârcolacilor de astăzi poate să se apropie de infinit. Dacă însă întreaga societate românească nu se ridică cu demnitate împotriva ideilor blestemate ale vârcolacilor de azi, riscăm ca pe cerul patrie noastre să-și facă apariția nori negrii aducători de furtuni care ar putea mătura în calea lor tot ceea ce a clădit neamul acesta prin sacrificii imense de-alungul istoriei noastre milenare.

                       A.Titel

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus