News Mehedinti

Teroare în...Orșova

Teroare în...Orșova

Data: 28-7-2013

Actuala putere ne mănâncă de vii, profită de faptul că sunt la conducere și nu mai au lege cu nimeni. S-a creat o situație fără precedent atât la nivel local, cât și național.

Oricine îndrăznește să aibe o altă părere decât cea a actualei puteri, riscă să rămână pe drumuri, la propriu. Dacă e persoană fizică locul de muncă devine o amintire frumoasă, iar dacă e persoană juridică toate instituțiile statului îi vin în control. ITM, Garda de Mediu, Poliția Economică, OPC...mașini de poliție, dube de jandarmi, mascați...cu toții au încolțit o pensiune de pe Grațca la finele săptămânii trecute.

Orșovenii vuiau și credeau că a avut loc un accident în zonă, când de fapt era vorba de un control amplu izbucnit, credem noi, la comandă. Nimeni nu spune că atâta vreme cât deții o societate, îți câștigi existența dintr-un business personal, nu ești scutit de aceste controale. Dar nu în astfel condiții...Reprezentanții instituțiilor amintite mai sus au venit mai ceva ca la niște infractori.

Am ajuns să primim bocanci în gură pentru că nu suntem pe aceeași undă cu cei de la conducere. Dragoste cu forța nu se poate știm acest lucru dragi baroni dar situația a scăpat de sub control. În loc să se ocupe de orșoveni, de promisiunile făcute în campanie, de cum să scoată acest oraș din sărăcie, de cum să dea posibilitatea agenților economici să dezvolte zona, să atragă turiști, actuala putere locală a scos armele și încearcă să “omoare”  pe oricine îndrăznește să îi stea în cale.

Într-un oraș cu nici 11.000 de locuitori, în care se cunosc fiecare cu fiecare, am ajuns să ne fie teamă să vorbim, să ne fie teamă să ne spunem punctul de vedere, să ne fie teamă să ieșim pe stradă pentru că cineva ne pândește și ne urmărește fiecare pas. Oricine intră în contact cu noi primește amenințări de la terțe persoane.

O situație asemănătoare s-a petrecut tot zilele trecute când în urma unui control OPC, o societate comercială din Orșova care avea un contract de publicitate cu proiectul media, pe o sumă nesemnificativă a venit și ne-a rugat să încetăm orice fel de colaborare, asta în condițiile în care s-a purtat în prealabil o discuție între patru ochi cu șeful OPC, Felix Manta. S-a ajuns prea departe...se fac presiuni din toate părțile, oamenii simpli nu sunt lăsați să își facă treaba. Până când??

Reamintim cele patru plângeri penale depuse pe numele redactorilor News Mehedinți din simplul fapt că anumite persoane au lăsat comentarii (ce-i drept nu foarte drăguțe) la materialele postate pe platfora online news-mehedinți. La ce să ne așteptăm? La accidente la propriu în plină faleză, la atacuri la familie, la metode ilegale de a pune frâu unui simplu proiect care și-a propus să fie alături de orșoveni și de comunitatea locală și județeană?


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus