News Mehedinti

A FOST INAUGURAT PLANETARIUL DE LA MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER

Data: 24-9-2020

Astăzi a fost inaugurată cea mai importantă instituție de cultură din județul Mehedinți, Muzeul Regiunii Porților de Fier.

A fost un moment mult așteptat de către toată lumea, copiii fiind cei mai încântați de noua secție a Muzeului și anume Planetariul.

,,Mă bucur că după eforturi financiare importante din partea Consiliului Județean Mehedinți, am reușit să susținem amenajarea secțiilor care găzduiesc expoziții permanente de științe ale naturii și arheologie-istorie, dar și Planetariul și acvariile. Aici se regăsește istoria locurilor noastre, se găsesc aspecte din contemporaneitate și am convingerea că acum, Muzeul Regiunii Porților de Fier concurează cu cele mai importante instituții de cultură din țară, cu rol esențial în educația generațiilor tinere. Am participat la inaugurarea Secțiilor de Științe ale naturii și Arheologie – Istorie cu un sentiment de emoție profundă pentru că ceea ce reușim să redăm vizitatorilor este de-a dreptul spectaculos și încununează toate eforturile echipei de la Consiliul Județean și din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier, din ultimii ani. Am preluat un proiect blocat, cu multe probleme pe care, nu de puține ori, le-am crezut de nedepășit. Dar cu multă muncă, interes pentru ceea ce înseamnă importanța istoriei și culturii în viața noastră, am reușit să depășim toate obstacolele și să ne bucurăm astăzi de acest obiectiv! Vă invit să îl vizitați și știu că veți fi încântați! Felicit conducerea Muzeului Regiunii Porților de Fier, pe doamna manager Doinița Chircu și toți angajații pentru care au contribuit, prin munca lor, la ceea ce vor vedea mehedințenii și turiștii de azi înainte! Le mulțumesc, totodată, colegilor din Consiliul Județean, echipei de implementare a proiectului de reabilitare a Muzeului, pentru că au dus la bun sfârșit acest obiectiv!,, a declarant președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus