News Mehedinti

    ALADIN GEORGESCU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN MEHEDINŢI: ,,PREFECTUL  COSTINEL PAVEL BLOCHEAZĂ APROBAREA BUGETELOR UNITĂŢILOR ADMINISTRATIV-TERITORIALE,,

ALADIN GEORGESCU, PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN MEHEDINŢI: ,,PREFECTUL COSTINEL PAVEL BLOCHEAZĂ APROBAREA BUGETELOR UNITĂŢILOR ADMINISTRATIV-TERITORIALE,,

Data: 4-2-2020

Situaţie fără precedent în Mehedinţi. Pentru prima dată în istoria administraţiei publice judeţene, în ultimii 31 de ani, Instituţia Prefectului atacă în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean Mehedinţi de repartizare a cotei de 6% către primăriile din judeţ.

Decizia prefectului nu face decât să provoace un grav blocaj administrativ, iar în acest moment primăriile nu mai pot aproba în termen de 45 de zile aşa cum prevede legea, bugetul pe anul 2020.

,,În primul rând, Legea Bugetului de Stat spune clar că sumele se împart către unităţile administrativ teritoriale în baza solicitărilor. Hotărârea atacată a fost aprobată de consilierii judeţeni în conformitate cu prevederile legale, iar în momentul în care a fost prezentată, a avut avizul de legalitate al secretarului judeţului şi al tuturor comisiilor de specialitate. Ce a făcut domnul prefect şi consilierii liberali? A blocat alocarea sumelor respective şi implicit proiectele de dezvoltare ale unităţilor administrativ teritoriale pentru care au fost alocaţi aceşti bani. Ceea ce face domnul prefect acum este de fapt, politica dusă de Guvernul PNL încă de la instalare care se aduce în teritoriu.
Sunt acuzat că fac politică. Este normal să se întâmple acest lucru, dar de la instalarea în funcție, am dovedit că fac politica cetățeanului, iar primarii liberali pot confirma acest lucru,,
a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu într-o conferinţă de presă susţinută în această după-masă.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus