News Mehedinti

ASTÄ‚ZI AU ÎNCEPUT LUCRÄ‚RILE DE REABILITARE PE DJ 561A, TRONSONUL TÂMNA-IZVORÄ‚LU

Data: 17-3-2020

Astăzi au început lucrările pe Lotul al IV-lea din cele cinci drumuri strategice pentru reabilitarea È™i modernizarea a 112,5 kilometri drumuri judeÈ›ene, în cadrul proiectului de peste 200 milioane lei finanÈ›at cu fonduri europene prin Programul OperaÈ›ional Regional.

Mai exact s-au început lucrările de burduÈ™ire pe o suprafață de aproximativ 16 mii mp, pe tronsonul cuprins între Drumul NaÈ›ional 6, la Tâmna È™i până în satul Izvorălu, pe o lungime de aproximativ 8 km.

,,Sperăm ca în ritmul acesta să se realizeze burduÈ™irile în maxim o lună de zile după care se va trece la etapa următoare, să frezăm asfaltul pe acest tronson È™i să venim cu alte două straturi de asfalt,, a precizat preÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean MehedinÈ›i, Aladin Georgescu, aflat astăzi într-o vizită de lucru pe È™antierul unde au loc lucrările.

Este unul din cele mai importante tronsoane pentru locuitorii judeÈ›ului MehedinÈ›i, întreg proiectul fiind cea mai importantă investiÈ›ie în infrastructura din judeÈ›, din ultimii 30 de ani. Doar acest tronson de drum se ridică la circa 48 milioane de lei.

,,Astăzi au început lucrările pe DJ 561A, lucrări pe un tronson de 8 km care face legătura între Tâmna È™i Izvorălu. Este o arteră vitală pentru locuitorii din Tâmna pentru că face legătura cu toate satele din sudul comunei. MulÈ›umesc  domnului preÈ™edinte al Consiliului JudeÈ›ean, Aladin Georgescu, care s-a È›inut de promisiune È™i ne-a ajutat să începem lucrările pe acest tronson de drum,, a declarat primarul comunei Tâmna, Dumitru Șerban.

Este important de È™tiut este că, pe lângă modernizarea sau reabilitarea drumurilor, în cadrul acestui proiect se vor realiza trotuarele È™i toate accesele la proprietăți în interiorul localităților.