News Mehedinti

 AU AJUNS 24 DE MONITOARE PENTRU FUNCŢII VITALE, ACHIZIŢIONATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI ÎN NOUL COMPARTIMENT ATI, UNDE VOR AJUNGE PACIENŢII COVID-19

AU AJUNS 24 DE MONITOARE PENTRU FUNCŢII VITALE, ACHIZIŢIONATE DE CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI ÎN NOUL COMPARTIMENT ATI, UNDE VOR AJUNGE PACIENŢII COVID-19

Data: 3-4-2020

Începând de astăzi noile saloane care au fost amenajate în fosta secţie ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin sunt pregătite din toate punctele de vedere. A ajuns primul transport de aparatură medicală achiziţionată de către Consiliul Judeţean Mehedinţi, şi anume 24 de monitoare pentru funcţii vitale însoţite de două staţii.

În primă fază s-au instalat opt monitoare, însă capacitatea compartimentului ATI poate ajunge la 15 paturi.  De asemenea, a fost montat şi un aparat de ventilaţie mecanică. Secţia a fost amenajată şi dotată pentru pacienţii depistaţi pozitiv COVID-19 care vor avea nevoie de îngrijiri în regim de terapie intensivă.

,,Sperăm să nu avem astfel de pacienţi, însă trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Consiliul Judeţean Mehedinţi a început procedura de achiziţie din fonduri europene pe un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional şi am achiziţionat aparatură medicală. Astăzi a venit primul transport, 24 de monitoare pentru funcţii vitale, însoţite de două staţii. În primă fază în noul compartiment de ATI vom monta opt monitoare şi o staţie astfel încât, în fiecare salon câte o asistentă să aibă posibilitatea să urmărească în acelaşi timp starea celor opt pacienţi. De asemenea, avem şi un aparat de ventilaţie mecanică care este foarte bun pentru pacienţii ajunşi în stare gravă la ATI, infectaţi cu COVID-19,, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

,,De astăzi, noile saloane de Terapie Intensivă sunt dotate cu primele aparate de strictă necesitate pentru tratarea pacienților infectați, devenind astfel funcționale. Le mulțumesc tuturor celor din linia întâi, am încredere în echipele de medici și asistenți din spitalele noastre și îi asigur să facem tot ce depinde de noi pentru a le susține eforturile din aceste zile dificile,, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus