News Mehedinti

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE REABILITARE A SPITALULUI ORĂȘENESC VÂNJU MARE

Data: 27-5-2020

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat miercuri că Spitalul Orășenesc din Vânju Mare a intrat într-o etapă mult așteptată, aceea de execuţie a lucrărilor de reabilitare, extindere şi modernizare.

“Echipele de muncitori au organizat șantierul și au trecut la decopertarea fațadei. Urmează decopertarea integrală a pereților interiori, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu cea de PVC, realizarea suprafețelor antibacteriene în interior și apoi lucrările de izolare termică. Sunt pași importanți pentru ca la finalul lucrărilor care presupun recompartimentare, circuite sanitare conforme noilor reglementări, dar și extindere, populația din zona de sud a județului să aibă o unitate medicală modernă și eficientă de care, din păcate, a fost vitregită pentru o lungă perioadă de timp.”, a transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, prezent miercuri la Spitalul din Vânju Mare.

Foarte important este că lucrările care se realizează la clădirea spitalului nu vor bloca activitatea medicală, oprită în această perioadă din cauza Coronavirusului. Imediat ce restricțiile medicale vor fi ridicate, unitatea va funcționa la parametri la care a funcționat și până acum, ca secție externă a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin.

“Reabilitarea este o investiţie a Consiliului Județean Mehedinți pe care o voi monitoriza îndeaproape și vă voi ține la curent cu stadiul lucrărilor, așa cum se întâmplă în cazul tuturor obiectivelor de investiții pe care le gestionăm.”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Unitatea va avea un număr de aproximativ 70 paturi pentru spitalizare continuă și spitalizare de zi și vor funcționa:

🔹️secție de medicină internă;
🔸️ 5 compartimente: Pediatrie; Primiri Urgențe; Chirurgie generală; Obstetrică - Ginecologie și Neonatologie;
🔹️ laborator de radiologie,ambulatoriu;
🔸️bloc operator.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus