News Mehedinti

Bugetul Consiliului Județean Mehedinţi pentru anul 2020 a fost aprobat

Bugetul Consiliului Județean Mehedinţi pentru anul 2020 a fost aprobat

Data: 19-2-2020

În şedinţa ordinară de ieri, consilierii judeţeni, mai puţin cei din PNL, au votat bugetul Consiliului Județean Mehedinţi pentru anul 2020.

Anul acesta bugetul Consiliului Judeţean Mehedinţi este mai mic cu aproape 51 milioane de lei faţă de anul 2019, (23.250 milioane lei).

60% din bugetul pe anul 2020 vor fi destinaţi către proiectele cu finanţare nerambursabilă. Restul banilor, prea puțini față de necesarul real, au fost distribuiţi astfel încât să nu apară blocaje de niciun fel, iar investiţiile în drumuri, sănătate, educaţie, cultură şi nu numai, să se deruleze fără probleme.

Constat cu dezamăgire că colegii consiliri PNL au uitat motivele pentru care au fost trimişi de cetăţeni în consiliu, iar acum sunt împotriva tuturor investiţiilor pe care CJ le derulează în judeţul Mehedinţi. Vreau să le reamintesc totuşi că avem aproape 30 de proiecte pe fonduri europene şi peste 150 milioane euro contractate deja din fonduri europene, la care avem obligaţia să venim nu doar cu cei 2% cofinanțare, ci să asigurăm și cheltuielile neeligibile pentru fiecare proiect în parte. Guvernul PNL a sancţionat şi asistenţa socială alocând suma de 10,5 milioane lei din total de 87 milioane lei aşa cum solicită DGASPC Mehedinţi. Consiliul Judeţean Mehedinţi a făcut deja toate demersurile necesare pentru a obţine diferenţa de bani şi a transmis mai multe solicitări către instituţiile statului, însă în conformitate cu prevederile legale în vigoare, finanţarea serviciior sociale destinate DGASPC-urilor se asigură de la Bugetul de Stat. În acest context fac din nou un apel către Guvernul PNL, să aibă în vedere că DGASPC Mehedinţi nu va mai putea funcţiona şi să facă eforturile necesare pentru a asigure finanţarea acestei instituţii”, a declarat la finalul şedinţei de ieri, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus