News Mehedinti

CASĂ CUPRINSĂ DE FLĂCĂRI / INTERVENȚIA POMPIERILOR A DURAT MAI BINE DE PATRU ORE

Data: 10-5-2021

În noaptea de sâmbătă spre duminică, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în satul Călineștii de Jos din comuna Bîlvănești.

Timp de peste patru ore, pompierii au acționat pentru stingerea flăcărilor care au cuprins acoperișul casei, pe o suprafață de circa 100 mp, și o anexă gospodărească.

Aceștia au reușit să salveze bunurile din interiorul locuinței, împiedicând extinderea flăcărilor la casa din imediata apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric.

Alte două incendii izbucnite la locuințe, au avut drept cauză probabilă lăsarea aparatelor de gătit nesupravegheate. Din fericire, nu au existat victime. Intervenția promptă a pompierilor a redus semnificativ producerea unor pagube materiale.

,,Facem apel la cetățeni să aprindă aragazul pe sistemul “gaz pe flacără”, adică să aprindă întâi chibritul, apoi să deschidă butonul aragazului. și să nu lase pe foc mâncarea nesupravegheată. Dacă trebuie să părăsească bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, aceștia trebuie să se asigure că au îndepărtat mâncarea de pe foc. Pentru prevenirea unor incendii, prosoapele şi cârpele de bucătărie trebuie ținute departe de aragaz sau plită, care trebuie închise după ce persoanele au terminat de gătit,,... au transmis reprezentantii IUSU Mehedinti.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus