News Mehedinti

COD ROŞU DE FENOMENE PERICULOASE IMEDIATE, în cadrul exerciţiului “Miercurea Alarmelor”

COD ROŞU DE FENOMENE PERICULOASE IMEDIATE, în cadrul exerciţiului “Miercurea Alarmelor”

Data: 5-2-2020

Un nou exerciţiu “Miercurea alarmelor”, desfăşurat în scopul testării şi verificării sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, a avut loc astăzi, 05 februarie, şi în judeţul Mehedinţi.

Prin desfăşurarea acestui exerciţiu se urmăreşte verificarea mijloacelor de alarmare, îmbunătăţirea timpului de răspuns din partea autorităţilor publice locale şi, nu în ultimul rând, pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Semnalul auzit astăzi a fost “ALARMĂ LA DEZASTRE” compus din 5 sunete, a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. 

Intr-o situaţie reală, semnalul este folosit pentru a alarma populaţia despre iminenţa producerii unor calamităţi cu impact major asupra comunităţilor. 

 Scenariul jucat astăzi, a presupus manifestarea unor fenomene meteorologice periculoase imediate, ca urmare a unor AVERTIZARI HIDRO-METEOROLOGICE COD ROŞU de ninsori şi precipitaţii mixte, însoţite de manifestări ale vântului cu aspect de vijelie şi depuneri de polei.

Într-o situaţie reală, cetăţenii trebuie să întrerupă orice activitate desfăşurată în aer liber şi să se adăpostească în spaţii închise care să le asigure protecţia. Totodată, aceştia trebuie să evite deplasările, să urmărească şi să respecte mesajele transmise de autorităţi pe posturile de radio şi televiziune. 

Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării permanente a acestor antrenamente lunare.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus