News Mehedinti

Descinderi la domiciliile unor administratori din Orșova, suspecți de evaziune fiscală

Descinderi la domiciliile unor administratori, suspecți de evaziune fiscală/ A fost ridicat pentru audieri patronul unei firme de construcții din Orșova

Data: 21-2-2013

UPDATE / ORA 10.30

Până la această oră avem informații potrivit cărora, printre persoanele ridicate pentru audieri se numără un patron din Orșova, care are o firmă de construcții precum și primarul comunei Gogoșu din județul Mehedinți, Jean Rogoveanu, patronul tot unei firme de construcții.

ORA 10.00

Un număr de 16 percheziții au loc în județele Mehedinți, Hunedoara, Gorj și Timiș, la administratorii unor societăți comerciale suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit oamenilor legii, prejudiciul creat de aceștia se ridică la aproximativ trei milioane de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, în colaborare cu poliţişti din judeţele Hunedoara, Gorj şi Timiş, cusprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi S.A.S. Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi au efectuat, astăzi, 16 percheziţii la domiciliul unor administratori de societăţi comerciale, precum şi la sediile acestora.

Descinderiile au avut loc în municipiile Dr.Tr.Severin şi Orşova, în localitatea Strehaia precum şi în judeţele menţionate, scopul fiind acela de  identificare a documentelor contabile, a tuturor persoanelor implicate, prinderea acestora, stabilirea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a suspecţilor.

Tranzacții fictive de peste opt milioane de lei

Din cercetările efectuate până în prezent a reieşit faptul că persoanele în cauză, în perioada 2011-2012, în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale, au dispus înregistrări de tranzacţii comerciale fictive de peste 8.000.000 lei, sustrăgându-se de la plata TVA-ului şi impozitului pe profitul aferent respectivelor tranzacţii comerciale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de aproximativ 3.000.000 lei.

S-a început urmărirea penală

Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii urmează să întreprindă măsuri de identificare a bunurilor mobile şi imobile în vederea aplicării sechestrului asigurator asupra bunurilor găsite.

Mai mulţi suspecţi au fost conduşi la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor faţă de aceştia fiind începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Citește pe aceeași temă:

UPDATE ORA 15.00/ Directorul firmei CNT Construct SRL, din Orșova, Ilie Niță a fost ridicat pentru audieri în dosarul suspecților de evaziune fiscală și spălare de bani

UPDATE ORA 19.00 / Ilie Niță este încă la audieri / Oamenii legii i-au ridicat autoturismul de teren

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus