News Mehedinti

Foto / Aproape 200 de grame de cocaină a fost depistată în rulota unui bulgar care a vrut să iasă din țară pe la Porțile de Fier II

Foto / Aproape 200 de grame de cocaină a fost depistată în rulota unui bulgar care a vrut să iasă din țară pe la Porțile de Fier II

Data: 25-2-2013

Substanţa depistată de către polițiștii de frontieră a reacţionat pozitiv la cocaină. Ea a fost confiscată aseară de către lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră mehedinţeni din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II .

Potrivit oamenilor legii, acţiunea s-a derulat în baza unei analize de risc efectuate de echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a  Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II. Cantitatea de cocaină se afla ascunsă în sertarul unei rulote transportată pe o platformă ce aparţinea unui cetăţean bulgar.

Cocaina era ascunsă în pungi de plastic

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II s-a prezentat la controlul de frontieră pentru a ieşi din România cu o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, cetăţeanul bulgar  T. Rumen în vârstă de 46 de ani. Din studiul documentelor de călătorie şi din discuţiile purtate cu acesta a rezultat faptul că a cumpărat rulotele din Olanda cu scopul de a le comercializa  pe teritoriul Bulgariei.

“În urma efectuării analizei de risc, echipa mixtă de control formată din lucrători vamali şi poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II a hotărât ca pe lângă controlul documentelor să se efectueze şi un control fizic al mijlocului de transport şi încărcăturii acestuia. La controlul amănunţit efectuat de către echipa de control asupra rulotelor s-au găsit ascunse şi nedeclarate în sertarele mobilierului uneia dintre ele patru pungi de plastic transparente care conţineau un praf de culoare albă. Verificările efectuate cu trusa narcotest au stabilit că substanţa găsită asupra cetăţeanului bulgar a reacţionat pozitiv la drogul cocaină”, a declarat Valeriu Pera, comisar șef la Poliția de Frontieră Mehedinți.

Riscă între 10 și 20 de ani de închisoare

Cantitatea de 187,25 grame de cocaină a fost predată de către autorităţile de frontieră Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi. Cetăţeanul bulgar este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc. Dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă prevăzută cu închisoarea între 10 şi 20 de ani.

 

 

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus