News Mehedinti

INSPECTORII ITM MEHEDINȚI VERIFICĂ AGENȚII ECONOMICI CU PRIVIRE LA MĂSURILE DE PROTECȚIE COVID-19

Data: 28-10-2020

Inspectorii de muncă efectuează zilnic acțiuni de verificare și control la agenții economici de pe raza județului Mehedinți, fiind supuse controlului toate domeniile de activitate.

Astfel, în data de 27.10.2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinti a desfășurat o amplă acțiune de verificare la agenți economici ce își desfășoară activitatea în cadrul unui Centru Comercial de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin privind modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020. 

La acțiunea de control au participat inspectorii de muncă din cadrul Compartimentelor Control Securitate si Sanatate in Munca, Control Relații de Muncă si Control Munca Nedeclarat sub coordonarea Inspectorul Sef Nicea Mergeani. 

Inspectorii de munca au efectuat verificări în teren privind respectarea condițiile de lucru la un număr de 10 agenți economici. La finalizarea controalelor, în funcție de constatările efectuate vor fi dispuse masurile legale de conformare. 

Lucrătorii identificați în activitate s-au arătat receptivi la condițiile impuse de starea de alerta, aceștia respectând dispozițiile legale privind masurile de protecție pentru evitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste acțiuni fac parte din activitatea intense de prevenire și control pe care inspectorii ITM o desfășoară încă de la începutul pandemiei, pentru asigurarea securității și sănătății în muncă a lucrătorilor, în vederea prevenirii răspândirii SARS-Cov-2.

Agenții economici sunt de asemenea atenționați cu privire la importanța igienizării zilnice a spațiilor commune (săli de mese, coridoare, birouri, vestiare, grupuri sanitare), limitarea accesului în unități a colaboratorilor externi sau a clienților, punerea la dispoziția lucrătorilor de soluții și substanțe dezinfectante.

 Astfel de controale vor continua pe toată perioada stării de alerta, în vederea stopării răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus