News Mehedinti

MĂSURILE LUATE DE JUDECĂTORIA ORȘOVA PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA CORONAVIRUSULUI

Data: 11-3-2020

Judecătoria Orșovaa decis luarea urmatoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii infecție Coronavirus în perioada 11 martie-31 martie inclusiv:

1) Se va permite accesul concomitent a maximum doi justitiabili la compartimentele de arhivă și relații cu publicul, iar la compartimentul de registratura se va permite accesul unei singure persoane.

2) Accesul în sala de ședințe va fi permis numai persoanelor care au calitatea de parte sau participanți la procesul civil sau penal (avocați, martori, experti, interpreti) după verificarea de catre organele care asigură paza la sediul instituției și a citatiei emise pentru termenul respectiv, sau in cazul termenului în cunoștință, a actului de identitate. 

3) În timpul desfasurarii ședințelor de judecată se va permite accesul a maxim 20 de persoane, cu respectarea dispozițiilor procedurale.

4) Sălile de judecată vor fi aerisite la fiecare 2 ore pentru 15 minute, urmând a fi dezinfectate în fiecare dimineață cu clor/alcool.

5) Se interzice accesul în sediul Judecătoriei Orșova al persoanelor care au călătorit, în ultimele 14 zile, intr-una dintre zonele de risc și al persoanelor față de care autoritățile române competente au dispus măsuri de carantina sau autoizolare până la expirarea acestora. 

6) Se va proceda la judecarea separată a cauzelor cu inculpați aflați în arest și a cauzelor cu inculpați cercetați în stare de libertate și se va proceda la audierea prin videoconferinta, în măsura în care aceasta este posibilă.

7) Se recomandă depunerea înscrisurilor prin mijloacele de comunicare electronică permisă de lege (e-mail: judecatoria_orsova@just.ro, fax: 0252/361.214), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmise prin poștă, dacă este solicitat. 

8) Se recomandă utilizarea aplicației electronice a dosarului respectiv "infodosar", disponibilă pe site-ul https://infodosarcurteadeapelcraiova.eu, prin introducerea parolei și a utilizatorului, date comunicate o dată cu actele de procedură.

9) Pentru a limita deplasrea fizică la instanță se recomandă justițiabililor să solicite judecata cauzelor în lipsă, atunci când prezența lor nu este obligatorie, sau să solicite amânarea din considerente de boală, dacă este cazul.

10) Se recomandă ca persoanele care se află în incinta Judecătoriei Orșova (holuri/compartimente/săli de ședință) să păstreze o distanță de aproximativ 1 metru una față de cealaltă și să staționeze doar pentru timpul strict necesar.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus