News Mehedinti

MODERNIZĂRI ÎN CARTIERUL SCHELA DIN SEVERIN

Data: 14-8-2020

După zeci de ani de promisiuni, perioadă în care severinenii din cartierul Schela și-au pierdut orice speranță că zona lor va fi una modernă și civilizată, iată că lucrurile intră pe un făgaș normal. Cetățenii care locuiesc aici spun acum că abia le vine să creadă că în sfârșit cineva și-a îndreptat atenția și către cartierul lor. Începând de la sistem de canalizare, apă, asfalt, trotuare și gaze, toate se regăsesc astăzi pe lista de investiții realizată aici.

Oamenii spun că în decursul anilor, politicienii ori primarii care erau la conducere, nici măcar nu veneau în zonă, numai când aveau nevoie de voturi. Situația este însă cu totul alta acum. Oamenii din Schela spun că în prezent simt și ei că locuiesc în oraș și nu mai sunt nevoiți să meargă prin noroi, așa cum s-a întâmplat în ultimii 45 de ani. Dacă înainte erau nevoiți să meargă în cizme de cauciuc, acum severinenii din Schela spun că pot merge în papuci pe trotuarele amenajate.

Primăria Drobeta Turnu Severin a demarat în Schela Cladovei și Dudașul Schelei, cel mai amplu proiect de modernizare a infrastructurii din ultimii zeci de ani. Este vorba de investiții derulate cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală –PNDL 2, valoarea totală a lucrărilor ridicându-se la 2,3 milioane de euro, din care doar 49.621 euro sunt de la bugetul local. Pentru prima dată de la înființarea cartierului Dudașul Schelei, se asfaltează străzile și trotuarele din această zonă, un proiect care cuprinde 33 de străzi în Dudașul Schelei și în Schela Cladovei, cu o valoare totală de peste 10 milioane le. Înainte de asfaltare, s-a extins rețeaua de gaze, ducând la bun sfârșit completa modernizare a cartierului Schela: sistem de alimentare cu apă, rețea de canalizare, rețea de gaze și asfaltare.


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus