News Mehedinti

  Noi suspiciuni de pestă porcină în Mehedinți! Porc mistreț, găsit mort pe un fond de vânătoare din Corlățel

Noi suspiciuni de pestă porcină în Mehedinți! Porc mistreț, găsit mort pe un fond de vânătoare din Corlățel

Data: 10-1-2020

Pesta porcină africană ameninţă din nou judeţul Mehedinţi, acest lucru după ce pe fondul de vânătoare 32 de pe raza localității Corlățel a fost descoperit un porc mistreț mort asupra căruia există suspiciunea că ar fi infestat cu pestă porcină. 

Prefectul de Mehedinți, a luat deja primele măsuri, iar Comitetul pentru Local de Combatere a Bolilor a fost convocat, in cursul zilei de ieri, pentru a se stabili următoarele măsuri. În Mehedinți, virusul pestei porcine a fost confirmat la mijlocul lunii decembrie la doi porci de pe raza comunei Punghina. Pe fondul de vânătoare au fost împuşcați 7 mistreţi iar la doi dintre ei a fost confirmat virusul. În continuare este monitorizată zona şi se menţine restricţiile pentru a preveni orice urmă de extindere a virusului de pestă porcină africană, potrivit descoperamehedinti.ro.

În cadrul ședinței de ieri s-au stabilit principalele măsuri ce trebuie luate în acest caz, s-a prezentat și s-a dezbătut Planul de măsuri privind lichidarea focarului de pestă porcină africană din Fondul de vânătoare nr. 32 Corlățel și prevenirea răspândirii bolii în localitățile învecinate și județ.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus