News Mehedinti

O grupare de contrabandiști care transporta țigări din Serbia, peste Dunăre, a fost anihilată de oamenii legii

O grupare de contrabandiști care transporta țigări din Serbia, peste Dunăre, a fost anihilată de oamenii legii

Data: 19-2-2013

Urmărire ca în filmele de acțiune, pe Dunăre, unde polițiștii de frontieră au surprins o grupare de contrabandiști, foarte bine organizată, în timp ce prelua peste 4.500 de pachete de țigări, aduse din Serbia.

Oamenii legii au observat ambarcațiunea cu motor, aseară, în direcția localității Ostrovul Corbului. Aceasta a plecat de pe malul sârbesc al Dunării spre teritoriul țării noastre, unde era așteptată de două persoane.

“Conducătorul ambarcaţiunii a aruncat, cu rapiditate, pe malul Dunarii, mai multe colete voluminoase, iar apoi a plecat în mare viteză, spre Serbia, întreaga operaţiune de descărcare a ţigărilor durând aproximativ trei minute”, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la Poliția de Frontieră Mehedinți.

Au fost anunțate și autoritățile de frontieră sârbe

Poliţiştii de frontieră au observat că cele două persoane care așteptau pe mal au preluat coletele voluminoase, intenţionând să le transporte spre interiorul localităţii, fapt pentru care s-a declanșat acţiunea de reţinere a acestora, concomitent fiind anunţate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea depistării ambarcaţiunii care transportase ţigările și reţinerii persoanei implicate.

Suspecții au încercat să fugă de polițiști

La somaţiile efectuate de poliţiştii de frontieră prin voce, cei doi bărbați aflaţi pe malul românesc au încercat să fugă cu ajutorul unui autoturism, fiind reţinuţi în scurt timp pe comunicaţia Ostrovul Corbului-Rogova. “În urma legitimării acestora, s-a stabilit că cei doi sunt R. Gheorghe în vârstă de 41 de ani din localitatea Devesel şi S. Ion în vârstă de 57 de ani  din municipiul Turnu Severin. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 4.650 de pachete cu  ţigări mărcile Marble, Viceroy şi Fast. Împotriva persoanelor implicate s-a întocmit dosar penal  pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat”, a adăugat Valeriu Pera.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi contrabandişti riscă o pedeapsă prevăzută cu închisoare de la 5 la 12 ani. Cantitatea de 4.650 de  pachete  cu ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

 


Galerie fotoUrmare a numarului tot mai mare de comentarii care contineau un limbaj neadecvat, administratorul acestui site a decis sa modereze absolut toate mesajele/postarile/comentariile exprimate de catre cititorii www.news-mehedinti.ro. Ne rezervam dreptul de a nu posta comentariile care care jignesc editorii, pe ceilali comentatori, site-ul in sine sau terte persoane, contin cuvinte obscene si jignitoare, fac publicitate altor site-uri, produse ori servicii, fara a avea o relevanta directa cu subiectul articolului, nu au relevanata pentru articolul postat, contin atacuri personale la adresa altor persoane.

comments powered by Disqus